Buzz

Γιορτάστε τα 90ά γενέθλια του Τζον Γουίλιαμς με μερικά από τα καλύτερα soundtrack που έγραψε ποτέ

στα 10

Σαν σήμερα πριν 90 χρόνια γεννήθηκε ο Τζον Γουίλιαμς, ένας από τους σπουδαιότερους εν ζωή κινηματογραφικούς συνθέτες.

Γιορτάστε τα 90ά γενέθλια του Τζον Γουίλιαμς με μερικά από τα καλύτερα soundtrack που έγραψε ποτέ

«Η μουσική του Τζον είναι τόσο σύνθετη όσο του Ντεμπισί και τόσο περίτεχνη όσο του Στραβίνσκι. Χωρίς τον Τζον Γουίλιαμς, τα ποδήλατα δεν πετούν στ' αλήθεια.»

Αυτό είχε δηλώσει κάποτε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ για τον Τζον Γουίλιαμς είναι ένας από τους σπουδαιότερους εν ζωή συνθέτες κινηματογραφικής μουσικής o οποίος, μέσα στα 64 χρόνια της καριέρας του, κατάφερε να αποσπάσει 52 υποψηφιότητες για Οσκαρ κερδίζοντας 5 από αυτά για τη μουσική που έγραψε για τις ταινίες «Ο Βιολιστής στην Στέγη» (1972), «Τα Σαγόνια του Καρχαρία» (1976), «Star Wars» (1978), «E.T. Ο Εξωγήινος» (1983) και «Η Λίστα του Σίντλερ» (1994).

john williams

Η επιρροή που έχει η μουσική του στην ποπ κουλτούρα είναι τεράστια και δεν είναι παράλογο να πούμε πως ο Γουίλιαμς έχει γράψει ένα σημαντικό μέρος του soundtrack της ζωής μας.

Σήμερα ο Τζον Γουίλιαμς γιορτάζει τα 90 του χρόνια και εμείς εδώ στο Flix, ως ελάχιστο φόρο τιμής στον σπουδαίο αυτόν Μαέστρο, θυμόμαστε μερικές από τις καλύτερες δουλειές του και τις ακούμε στο repeat για όλη την υπόλοιπη μέρα.