Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Σπάικ Λι θα είναι ο πρόεδρος του 74ου Φεστιβάλ των Καννών

στα 10

«Θα είναι magnifique! Κλείστε την πτήση μου τώρα, η σύζυγός μου κι εγώ ερχόμαστε» είπε σε μια δήλωσή του.

Ο Σπάικ Λι θα είναι ο πρόεδρος του 74ου Φεστιβάλ των Καννών

Ο Σπάικ Λι θα είναι ο πρόεδρος του 74ου Φεστιβάλ των Καννών το οποίο αναμένεται να διεξαχθεί από τις 6-17 Ιουλίου και θα είναι ο πρώτος Μαύρος πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ.

Ο Λι ήταν προγραμματισμένο να προεδρεύσει της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ από πέρσι, αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας, αλλά ο ίδιος υποσχέθηκε πως θα επιστρέψει στην Γαλλική Ριβιέρα μόλις ο κόσμος επιστρέψει στην κανονικότητα. Η ταινία του «Da 5 Bloods» ήταν προγραμματισμένο να παίξει στο φεστιβάλ εκτός διαγωνιστικού, σηματοδοτώντας παράλληλα και την επιστροφή του Netflix στην επίσημη επιλογή των Καννών.

Διαβάστε ακόμα: Ο Σπάικ Λι ετοιμάζει μία σειρά ντοκιμαντέρ για την 20ή επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου

Cannes 2020 special 607

«Πίσω το 1986, η πρώτη μου ταινία “She’s Gonna Have It” έπαιξε εκεί και ήταν η εισαγωγή μου στον κόσμο του σινεμά. Πάντα θα υπάρχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου για το Παρίσι, για την Γαλλία. Θα είναι magnifique! Κλείστε την πτήση μου τώρα, η σύζυγός μου κι εγώ ερχόμαστε», δήλωσε ο Λι.

Ο Πιέρ Λεσκούρ, ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ των Καννών, δήλωσε πως «ο Λι δεν σταμάτησε ποτέ να τους ενθαρρύνει κατά τη διάρκεια των μηνών αβεβαιότητας που μόλις περάσαμε. Αυτή η υποστήριξη τελικά γίνεται πραγματικότητα και δεν θα μπορούμε να ελπίζουμε σε μια πιο ισχυρή προσωπικότητα για να χαρτογραφήσουμε τις ταραγμένες στιγμές μας.»

Τέλος ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Τιερί Φερμό δήλωσε πως «ο ενθουσιασμός και το πάθος του Λι για το σινεμά μας έδωσε ένα τεράστια ώθηση ενέργειας για να ετοιμαστούμε για ένα υπέροχο φεστιβάλ, όπως το περιμένουν όλοι. Ανυπομονούμε!»