Buzz

Το «Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-Σύμπαν» απαγορεύτηκε στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα

στα 10

Κι αυτό για μια αφίσα που εμφανίζεται στην ταινία και γράφει «προστατέψτε τις ζωές των τρανς».

Το «Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-Σύμπαν» απαγορεύτηκε στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα

To «Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-Σύμπαν» είναι μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Η αγάπη του κόσμου για την ταινία αποδείχθηκε και στο παγκόσμιο box office όπου σε μόλις 12 ημέρες από την πρεμιέρα της κατάφερε να συγκεντρώσει 390 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, ξεπερνώντας τα συνολικά έσοδα του προκατόχου της.

Αλλά φαίνεται πως οι φανς σε μερικά μέρη του πλανήτη δεν θα καταφέρουν να την απολαύσουν. Κι αυτό γιατί η επιτροπή λογοκρισίας των Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων απαγόρευσε την κυκλοφορία της ταινίας, μια εβδομάδα πριν αυτή βγει στις αίθουσες, επειδή σε μια σκηνή της ταινίας εμφανίζεται η σημαία των τρανς και γράφει «προστατέψτε τις ζωές των τρανς».

Διαβάστε ακόμα: Το «Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-Σύμπαν» ξεπέρασε το παγκόσμιο box office της πρώτης ταινίας

Spider-Man: Across the Spider-Verse

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο εάν η ταινία θα κυκλοφορήσει στην Σαουδική Αραβία, αλλά συνήθως οι επιλογές των δυο αυτών χωρών, για το ποιες ταινίες θα απαγορεύσουν, συμπίπτουν. Ωστόσο, δεν είναι ασυνήθιστο για το συμβούλιο λογοκρισίας της χώρας να απαγορεύει την επικείμενη κυκλοφορία ταινιών με περιεχόμενο LGBTQ+. Μια άλλη ταινία κινουμένων σχεδίων, το «Lightyear» της Disney και της Pixar, δεν κυκλοφόρησε στη χώρα το περασμένο καλοκαίρι λόγω μιας σκηνής που απεικόνιζε ένα φιλί του ίδιου φύλου μεταξύ δύο λεσβιών διαστημικών φυλάκων. Η ταινία απαγορεύτηκε επίσης από τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και τη Μαλαισία.

Μαζί με την παρουσίαση μιας αφίσας «προστατέψτε τις ζωές των τρανς», το «Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-Σύμπαν» έχει επίσης τραβήξει την προσοχή αρκετών για το πως εξερευνά την ιστορία της Γκουέν Στέισι την οποία ορισμένοι θεατές έχουν ερμηνεύσει ως έναν τρανς-κωδικοποιημένο χαρακτήρα. Στην ταινία, η Γκουέν κρύβει το μυστικό της πραγματικής της ταυτότητας από τον πατέρα της, ενώ οι σκηνές που διαδραματίζονται στη διάσταση του συγκεκριμένου χαρακτήρα παρουσιάζουν επίσης ευδιάκριτα τα χρώματα της σημαίας των τρανς. Ωστόσο, η Γκουέν δεν προσδιορίζεται ως τρανς στην ταινία.