Industry

Το «Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-Σύμπαν» ξεπέρασε το παγκόσμιο box office της πρώτης ταινίας

στα 10

Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, η νέα περιπέτεια του Μάιλς Μοράλες σημείωσε και σημειώνει τεράστια εμπορική επιτυχία.

Το «Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-Σύμπαν» ξεπέρασε το παγκόσμιο box office της πρώτης ταινίας

Το «Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνοσύμπαν», η συνέχεια της ταινίας κινουμένων σχεδίων του 2018 «Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν», έχει σημειώσει εντυπωσιακή επιτυχία στο box office.

Σε μόλις 12 ημέρες από την πρεμιέρα της, η ταινία έχει ήδη συγκεντρώσει 390 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, ξεπερνώντας τα συνολικά έσοδα του προκατόχου της.

Το «Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν» δεν γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία στο box office σε σχέση με άλλες ταινίες με τον χαρακτήρα, αλλά τα 384, 3 εκατομμύρια δολάρια ήταν υπέρ-αρκετά για να εξασφαλίσουν ένα σίκουελ. Η ταινία κέρδισε ακόμη σημαντική αναγνώριση και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, κερδίζοντας ακόμα και το Βραβείο Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων Μεγάλου Μήκους, σπάζοντας έτσι το πολυετές μονοπώλιο του από την Ντίσνεϊ.

Διαβάστε ακόμη: Πρέστον Μουτάνγκα: O 14χρονος animator του «Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-Σύμπαν»

Παρά τις χαμηλές - σε σχέση με τις προδοκίες - επιδόσεις στο box office, ο «Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν» συνέχισε να προσελκύει ενδιαφέρον πολύ μετά την κυκλοφορία του. Το μοναδικό οπτικό του στυλ, η συναρπαστική ιστορία και η εισαγωγή πολλαπλών εκδοχών του Ανθρωπου-Αράχνη έκαναν αίσθηση στο κοινό, καθιερώνοντας την θέση του ως μια αγαπημένη και πρωτοποριακή ταινία κινουμένων σχεδίων.

Η αγάπη για την πρώτη αυτή ταινία συνέβαλε στις επιτυχημένες πρώτες εβδομάδες του «Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-Σύμπαν».

Παρά το γεγονός ότι δεν είναι γνωστό ακόμη που θα καταλήξει η ταινία «Spider-Man: Ακροβατόντας στο Αραχνο-Σύμπαν» στο σύνολο των ταινιών Spider-Man σε επίπεδο εμπορικότητας, η επιτυχημένη παρουσία της στην κορυφή και στο παγκόσμιο και στο εγχώριο box-office (η ταινία είναι νούμερο ένα στην Ελλάδα τις τελευταίες δύο εβδομάδες) αποδεικνύει το διαρκές ενδιαφέρον για τον Αραχνο-Σύμπαν και την ανυπομονησία των θεατών για τη συνέχεια της ιστορίας του Μάιλς Μοράλες.