Buzz

Θέλετε να περάσετε 45 λεπτά στο μυαλό του Στάνλεϊ Κιούμπρικ;

στα 10

Δείτε το ντοκιμαντέρ «Inside the Making of Dr. Strangelove» που μας ξεναγεί στο παρασκήνιο των γυρισμάτων της θρυλικής ταινίας - η οποία, αυτές τις μέρες, μοιάζει πιο επίκαιρη από ποτέ.

Θέλετε να περάσετε 45 λεπτά στο μυαλό του Στάνλεϊ Κιούμπρικ;

Ατέλειωτες συνεδριάσεις σε «War Rooms»; Επίλυση διεθνών σχέσεων και κρίσης; Παιδαριώδεις τηλεφωνικές συνομιλίες αρχηγών κρατών; Πώς όλα πέρασαν από την ιδιοφυή, σουρεάλ, καυστική σάτιρα του Στάνλεϊ Κιούμπρικ και χάρισαν στον Ψυχρό Πόλεμο και την πολιτική (αν)ωριμότητα των κατοίκων ανατολής και δύσης την ταινία που, ιστορικά, τους άξιζε;

Δείτε ακόμα: «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος»: Πίσω από τις κάμερες!

Το «Inside the Making of Dr. Strangelove» μάς βάζει στο παρασκήνιο των γυρισμάτων της θρυλικής ταινίας του 1964 «SOS Πεντάγωνο Καλεί Μόσχα» (Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb) και μας αναλύει τη θέση της αναρχικής σάτιρας σε έναν κόσμο που ακόμα δεν είχε ζυγίσει, κρίνει και τοποθετηθεί ψύχραιμα απέναντι στον παραλογισμό της συνωμοσιολογίας.

Δείτε ακόμα: Ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ παίζει σκάκι και δίνει την πιο αποκαλυπτική του συνέντευξη

Πέρα από την ιστορική και κοινωνιολογικοπολιτική ανάλυση της ταινίας όμως, το ντοκιμαντέρ εξηγεί και τα σινεφίλ παραλειπόμενα: μαθαίνουμε πώς προέκυψε η ιδέα, μπαίνουμε στα Shepperton Studios του Λονδίνου, στη ζωή του πρωταγωνιστή Πίτερ Σέλερς (ο οποίος ήταν στη διαδικασία ενός αρκετά δημόσιου διαζυγίου), αλλά και στο πώς κατασκευάστηκε ένας ολόκληρος κόσμος (χωρίς φυσικά τη συγκατάθεση και τη βοήθεια της αμερικανικής κυβέρνησης) top secret δωματίων στο Πεντάγωνο.

Και φυσικά, θέλουμε να ακούσουμε τον Κιούμπρικ να μας εξηγεί για την τελευταία σκηνή - και την B-52 Stratofortress βόμβα...

Απολαύστε το:

.

Περισσότερος Κιούμπρικ: