Buzz

Και τα ΙΚΕΑ γιορτάζουν το Halloween με φόρο τιμής στον Κιούμπρικ

στα 10

Τα καταστήματα ΙΚΕΑ γιορτάζουν τον τρόμο του Halloween με ένα σποτάκι που υποκλίνεται στη διάσημη σκηνή της «Λάμψης» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Δείτε το...

Και τα ΙΚΕΑ γιορτάζουν το Halloween με φόρο τιμής στον Κιούμπρικ

Οσο διανύουμε την εορταστική εβδομάδα του Halloween, όλο και περισσότερα βίντεο που θα αναπαραστούν κλασικές ταινίες τρόμου, θα κάνουν την εμφάνισή τους. Δεν περιμέναμε βέβαια ότι η γνωστή αλυσίδα IKEA θα είχε το χιούμορ και την ευρηματικότητα για κάτι τέτοιο, να όμως που επέλεξαν να διαφημίσουν το ότι τα καταστήματά τους μένουν ανοικτά μέχρι... αργά (τις 11 το βράδυ) και γιορτάζουν το Halloween, μέσω ενός βίντεο που κλείνει το μάτι στη διάσημη σκηνή της «Λάμψης» του Κιούμπρικ με τον κόκκινο διάδρομο, τον μικρό Ντάνι στο ποδηλατάκι του, τα δίδυμα (μπρρρ) κοριτσάκια.

Δείτε επίσης: Υπέροχοι Simpsons σε πανέξυπνο φόρο τιμής στον Στάνλεϊ Κιούμπρικ

Το μονοπλάνο του διαφημιστικού του ΙΚΕΑ δεν γυρίζεται φυσικά στο «Overbrook Hotel», αλλά σ' ένα ημιφωτισμένο κατάστημα, όμως κάνει αρκετές ακόμα αναφορές στην ταινία: τη γυναίκα που ελλοχεύει πίσω από τις κουρτίνες, το αρκουδάκι, τη λέξη «REDRUG» στους τοίχους («REDRUM»).

Δείτε το βίντεο κι ανακαλύψτες τις αναφορές. Τα ΙΚΕΑ μάλιστα διοργάνωσαν διαγωνισμό για όσους στέλνουν screenshots από όσα παρατηρούν - οι συμμετέχοντες μπαίνουν σε κλήρωση και κερδίζουν κάρτες δώρων.

Δε γνωρίζουμε αν τα ελληνικά παραρτήματα έχουν τέτοια... λάμψη.

.

Διαβάστε και δείτε ακόμα: