Buzz

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (4 Μαΐου - 10 Μαΐου 2023)

στα 10

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσετε.

Flix Team
Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (4 Μαΐου - 10 Μαΐου 2023)

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσετε.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και όλα τα θερινά!

mystery movie night

Mystery Movie NIght | Πέμπτη 4 Μαΐου στο Δαναό

Οι ειδικές προβολές με τον γενικό τίτλο «Mystery Movie Night» της εταιρίας Feelgood Entertainment συνεχίζονται. Το όνομα του φιλμ αυτής της προβολής θα αποκαλυφθεί λίγο πριν την έναρξη του «Mystery Movie Night», το οποίο αυτήν τη φορά φιλοξενείται στον κινηματογράφο Δαναό - αίθουσα 2 την Πέμπτη 4/5 στις 20.00.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες και κλείστε τη θέση σας εδώ.

φαντάσματα της επανάστασης

Τα Φαντάσματα της Επαναστάσης του Θάνου Αναστόπουλου | 4 και 5 Μαίου στο Τριανόν

Με αφορμή την ανακοίνωση των δέκα υποψηφιοτήτων της ταινίας στα φετινά Βραβεία Ίρις, μεταξύ των οποίων καλύτερης μεγάλου μήκους ταινίας μυθοπλασίας, σκηνοθεσίας και σεναρίου, τα «Φαντάσματα της Επανάστασης» επιστρέφουν για δύο προβολές στον κινηματογράφο Τριανον

Προβολές: Πέμπτη 4 και Παρασκευή 5 Μαΐου στις 20.00 | Κινηματογράφος Τριανόν, Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα | Γενική είσοδος €7 | Φοιτητικό, άνω των 65 €6 | Παιδικό €5 | Ανέργων, ΑμεΑ (ισχύει και για έναν/μία συνοδό), Νέοι κάτω των 25 €4

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τα «Φαντάσματα της Επανάστασης».

dracula

Δράκουλας του Φράνσις Φορντ Κόπολα | Σάββατο 6 Μαΐου στο Ιντεάλ

Μετά το «Οργισμένο Είδωλο» και το «Heat», οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν, 31 χρόνια μετά την πρεμιέρα του, τον «Δράκουλα» του Φράνσις Φορντ Κόπολα σε αποκατεστημένη κόπια το Σάββατο 6 Μαΐου στις 22.00 στο Ιντεάλ. Τα εισιτήρια κοστίζουν 7 ευρώ και μπορείτε να τα προμηθευτείτε - βιαστείτε γιατί επίκειται sold out - από εδώ.

horrorant

8ο Horrorant Film Festival | Από 4 μέχρι 10 Μαΐου στο Ελιζέ

Το ετήσιο φεστιβάλ με ταινίες τρόμου επιστρέφει από τις 4 μέχρι τις 10 Μαΐου. Αναζητήστε εδώ το πλήρες πρόγραμμα προβολών.

Ελιζέ | Νυμφαίου 12, Ιλίσια | τηλέφωνο: 2107488144 | Είσιτήρια: € 7, € 5 (μικρού μήκους), € 16 (ημερήσιο), € 50 (full pass).

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ εδώ.

rebel dykes

Rebel Dykes των Χάρι Σάναχαν και Σιάν Α. Γουίλιαμς | Παρασκευή 5 Μαΐου στον Tavro

Στο πλαίσιο προβολών με γενικό τίτλο Revolution is not a one time event, ο Tavros αφιερώνει στο ντοκιμαντέρ που συστήνει το μετά - πανκ τοπίο του Λονδίνου, σε μια διακήρυξη ελευθερίας.

Προβολή: Παρασκευή 05 Μαΐου στις 21:00

Tavros | Αναξαγόρα 33, 1ος όροφος, Ταύρος, 17778 Ελλάδα | τηλέφωνο: 302103425360, | www.tavros.space | info@tavros.space

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Tavros

neof

Σπουδαστικές ταινίες Φεστιβάλ Δράμας και αφιέρωμα στο Θανάση Νεοφώτιστο | Παρασκευή 5 και Σάββατο 6 Μαΐου στην Ιριδα

Την Παρασκευή 5 Μαΐου ο ιστορικός κινηματογράφος, γωνία Ιπποκράτους και Ακαδημίας, όπου πραγματοποιεί τις προβολές του ο Κινηματογραφικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα φιλοξενήσει το πρόγραμμα DISFF in Athens με τις σπουδαστικές ταινίες που διαγωνίστηκαν πέρυσι στο Εθνικό Σπουδαστικό Πρόγραμμα στη Δράμα.

Το Σάββατο 6 Μαΐου στις 21.00 θα παρουσιαστούν οι βραβευμένες σπουδαστικές ταινίες του 45ου DISFF (18.30) καθώς και αφιέρωμα στις ταινίες μικρού μήκους του Θανάση Νεοφώτιστου με τον τίτλο «10 χρόνια από όνειρα σε ταινίες».

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των προβολών εδώ.

διορθώσεις

Διορθώσεις του Θοδωρή Σκριβάνου | Κυριακή 7 Μαΐου στον Δαναό

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου, o κινηματογράφος Δαναός παρουσιάζει την ταινία «Διορθώσεις» του Θοδωρή Σκριβάνου.

Η ταινία διεισδύει στον μικρόκοσμο και στην καθημερινότητα των χορευτών του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Την ίδια στιγμή, συνιστά το πορτρέτο των ανθρώπων που ζωντανεύουν και πραγματώνουν το έργο αυτού του συνόλου: αποτυπώνει την επίμονη και συντονισμένη συνεργασία μεταξύ χορογράφων, χορευτών, σκηνογράφων και τεχνικών. Οι πρόβες, οι επαναλήψεις, οι διορθώσεις, το σώμα, η ίδια η δημιουργική διαδικασία της χορογραφίας βρίσκονται πάντα σε πρώτο πλάνο και αντανακλώνται στο φιλμ μέσα από μια ανθρωπολογική μέθοδο. Κατά το γύρισμα ο Θοδωρής Σκριβάνος συγκέντρωσε υλικό 220 ωρών.
 Περιλαμβάνει σκηνές από την προετοιμασία τριών παραγωγών του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής: «Η Λίμνη των Κύκνων» σε χορογραφία του Κωνσταντίνου Ρήγου, «Herrumbre» του φημισμένου Ισπανού χορογράφου Νάτσο Ντουάτο και «Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης» του Δάφνη Κόκκινου. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Διορθώσεις | Σκηνοθεσία - Παραγωγή: Θοδωρής Σκριβάνος | Συμπαραγωγός: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου | Διάρκεια:129΄ | Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν με την παρουσία συντελεστών του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Προβολή: Κυριακή 7 Μαΐου στις 17.00

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του κινηματογράφου Δαναός.

preparations

Προετοιμασίες για να Είμαστε Μαζί, Αγνωστο για Πόσο της Λίλι Χόρβατ | Κυριακή 7 Μαΐου στο Τριανόν

Η Μάρτα είναι μια νεαρή, ανερχόμενη νευροχειρουργός - εγκαταλείπει μια πολλά υποσχόμενη καριέρα στην Αμερική για να επιστρέψει στη Βουδαπέστη, εκεί όπου την περιμένει ο έρωτας της ζωής της, ο Γιάνος. Μόνο που όταν συναντηθούν, εκείνος συμπεριφέρεται σαν να τη βλέπει για πρώτη φορά.

Στο πλαίσιο των προβολών «Σινεμά με τον Φρόιντ», προβάλλεται την Κυριακή 7 Μαΐου στο Τριανόν στις 17.00 η ταινία της Λίλι Χόρβατ από το 2020 (που δεν έχει προβληθεί σε εμπορική διανομή στην Ελλάδα). Ακολουθεί συζήτηση με τους Μαρίνα Περρή (ψυχαναλύτρια) και Χάρη Βαφειάδη (σκηνοθέτης). Συυντονίζει ο Δημήτρης Καβαλλιέρος.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

λεσβιακού

Φεστιβάλ Λεσβιακού Φεμινιστικού Κινηματογράφου | 8, 9, 10 Μαΐου στο Τριανόν

Οι Λεσβίες στα Πρόθυρα οργανώνουν νέα απόβαση και ετοιμάζουν ένα τριήμερο Φεστιβάλ Λεσβιακού Φεμινιστικού Κινηματογράφου στις 8, 9 και 10 Μαΐου στον Κινηματογράφο Τριανόν.

Αναζητήστε όλες τις πληροφορίες για το πρόγραμμα και τα εισιτήρια εδώ.

πολιτεία

Η Πολιτεία των Πουλιών του Ηλία Ιωσηφίδη | Δευτέρα 8 Μαΐου στο Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)

Ολοκληρώνοντας τον μηνιαίο κύκλο προβολών με τίτλο «Το ελληνικό ντοκιμαντέρ συναντά το κοινό του», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει τη Δευτέρα 8 Μαΐου στις 18:00, το ντοκιμαντέρ «Η Πολιτεία των Πουλιών» (Ελλάδα | 2007, Διάρκεια: 85’), παρουσία του σκηνοθέτη του Ηλία Ιωσηφίδη, στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο.

Η Λίμνη Κερκίνη αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους υγροτόπους της Ευρώπης. Σπάνια και απειλούμενα πουλιά χρησιμοποιούν τη Λίμνη ως μόνιμη ή προσωρινή κατοικία. Το παραλίμνιο, ωστόσο, δάσος της ιτιάς, στο οποίο φωλιάζουν τα πουλιά, τους καλοκαιρινούς μήνες κατακλύζεται με νερό εξαιτίας της ανθρώπινης παρέμβασης. Πολλά δένδρα ξεραίνονται και η αποικία των πουλιών χρόνο με τον χρόνο συρρικνώνεται. Ο Παναγιώτης Χατζηγιαννίδης, φύλακας της Λίμνης, και ο Γκόρντον Ράμελ, οικολόγος και ποιητής, αποκαλύπτουν το πρόβλημα και προκαλούν την οικολογική ευαισθησία των θεατών για το αναφαίρετο δικαίωμα των πουλιών για τον δικό τους ζωτικό χώρο.

Η ταινία έχει λάβει το 1ο Βραβείο Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους και Βραβείο Φωτογραφίας στο 1ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας (2007), καθώς και το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο 10ο Διεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών κινηματογράφου του ΕΚΘ. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ.

paris texas

Αφιέρωμα στον Μισέλ Δημόπουλο | Δευτέρα 8 Μαΐου στο Ινστιτούτο Γκέτε της Αθήνας

Tο Goethe-Institut Athen και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας διοργανώνουν μια βραδιά αφιερωμένη στον Μισέλ Δημόπουλο, με την προβολή δύο εμβληματικών ταινιών ενός αγαπημένου του σκηνοθέτη. Ο Βιμ Βέντερς ανήκει στους δημιουργούς εκείνους οι οποίοι συνεπήραν και γαλούχησαν μια ολόκληρη γενιά θεατών και κριτικών στην Ελλάδα, εξέχον μέλος της οποίας υπήρξε ο Μισέλ Δημόπουλος που, όπως και πολλοί ήρωες των ταινιών του Γερμανού auteur, έτσι κι εκείνος χρωστά μερικές από τις ωραιότερες περιπλανήσεις και εμπειρίες της ζωής του στο σινεμά.

ΔΙΑΡΚΗΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ: ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΜΙΣΕΛ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ

Δευτέρα 8 Μαϊου 2023, 19:15 | Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, Τηλ. 210 36 61 000

19:15 Η Αλίκη στις πόλεις [Alice in den Städten] του Βιμ Βέντερς, Γερμανία, 1974 110'
21:30 Παρίσι, Τέξας [Paris, Texas] του Βιμ Βέντερς, Γερμανία, 1985, 148'

Είσοδος ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Goethe-Institut Athen.

Τόπος

Τόπος της Αντουαννέτας Αγγελίδη | Τρίτη 9 Μαΐου στην Ταινιοθήκη

Την Τρίτη 9 Μαΐου, στις 9, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά οδός 48, Κεραμεικός) θα γίνει μία και μοναδική προβολή της εμβληματικής ταινίας «Τόπος»(1985) της Αντουανέττας Αγγελίδη, που πρόσφατα συμπεριλήφθηκε στα «101 κρυφά διαμάντια» του παγκόσμιου κινηματογράφου από το έγκριτο βρετανικό περιοδικό Sight and Sound. Την ταινία θα προλογίσει η Μαρία Κομνηνού, Πρόεδρος του ΔΣ της Ταινιοθήκης της Ελλάδος και Ομότιμη Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση της σκηνοθέτριας Αντουανέττας Αγγελίδη με το κοινό.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τον «Τόπο» της Αντουανέττας Αγγελίδη.

orlando

Αφιέρωμα στον Μισέλ Δημόπουλο από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης | 9 Μαΐου στο Ολύμπιον

Την Τρίτη 9 Μαΐου στις 20.00 θα γίνει στο Ολύμπιον η προβολή του «Ορλάντο» της Σάλι Πότερ, που εκτός από μια υπέροχη ταινία, ριψοκίνδυνη διασκευή του ομότιτλου αριστουργήματος της Βιρτζίνια Γουλφ και απαστράπτον πλαίσιο για την εμβληματική ερμηνεία της Τίλντα Σουίντον, υπήρξε και ο πρώτος Χρυσός Αλέξανδρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης το 1992, υπό τη διεύθυνση και την ολοκλήρωση του οράματος τότε του διευθυντή του, Μισέλ Δημόπουλου.

Διαβάστε περισσότερα για την προβολή εδώ.

σπασμένος ήχος

Σπασμένος Ηχος: Ενα Ντοκιμαντέρ για το Μπουζούκι | 9 Μαΐου στο Αστορ

Από τα παράνομα καταγώγια, τους χασικλήδες, τη λογοκρισία και τους ρεμπέτες, το μπουζούκι κατάφερε μέσα σε λίγες δεκαετίες να γίνει το πιο αγαπητό, αλλά και διαδεδομένο όργανο στη χώρα. Σήμερα, με την κοινωνία μας να προσπαθεί ακόμη να επουλώσει τις πληγές της από διαδοχικές οικονομικές, και όχι μόνο, κρίσεις, η αναθεώρηση του τι είναι πραγματικά ουσιαστικό και τι όχι φαντάζει πιο επίκαιρη από ποτέ, ενώ η αλληλεγγύη και η διαφύλαξη της ταυτότητας  μέσα από τη μουσική καθίσταται ουσιώδης.

Παρακολουθώντας τη μουσική εξέλιξη του μπουζουκιού, o «Σπασμένος Ηχος» επιχειρεί μια ιστορική, μουσική επισκόπηση, καθώς και μια πολιτιστική και κοινωνική αποτύπωση της εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας, μέσα από συνεντεύξεις μεγάλων προσωπικοτήτων της σύγχρονης ιστορίας του οργάνου, σε συνδυασμό με σπάνιο αρχειακό υλικό.

Σπασμένος Ηχος: Ενα Ντοκιμαντέρ για το Μπουζούκι | Σκηνοθεσία: Φοίβος Κοντογιάννης | Ιδέα – Έρευνα: Ανέστης Μπαρμπάτσης | Σενάριο: Ανέστης Μπαρμπάτσης - Φοίβος Κοντογιάννης | Παραγωγή: Foss Productions | Συμπαραγωγή: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Faliro House, EKOME | Παραγωγός: Στέλιος Κοτιώνης | Executive Producer: Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος | Διεύθυνση φωτογραφίας: Μανού Τιλίνσκι | Μοντάζ: Γιώργος Γεωργόπουλος | Ήχος: Σταύρος Αβραμίδης, Λέανδρος Ντούνης

Ωρες Προβολών 9 Μαΐου: 17.45, 19.30, 21.30 | Στην προβολή των 19.30 θα ακολουθήσει Q&Α με τους συντελεστές.

Στο πλαίσιο της προβολής της ταινίας «Σπασμένος Ηχος, Ενα Ντοκιμαντέρ για το Μπουζούκι» θα πραγματοποιηθούν μουσικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στα ταξίμια του αγαπητού λαϊκού οργάνου της χώρας. Οι μουσικές αυτές βραδιές θα ξεκινούν στις 11 μ.μ. Στις 9 Μαΐου συμμετέχουν η Χαρά Τσαλπαρά, ο Φώτης Βεργόπουλος και ο Κωστής Κωστάκης.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την ταινία εδώ.

πρόστιμο 607

Πρόστιμο του Φωκίωνα Μπόγρη | Τρίτη 9 Μαΐου στο Βακούρα στη Θεσσαλονίκη

Ο κινηματογράφος Βακούρα, παράλληλα με τα αφιερώματα στις ταινίες και στους ανθρώπους που σημάδεψαν τον ελληνικό κινηματογράφο τις προηγούμενες δεκαετίες, τιμάει και προβάλλει ταινίες δημιουργών οι οποίοι με το έργο τους μας κάνουν να κοιτάζουμε με αισιοδοξία το κινηματογραφικό μέλλον της χώρας.

Προβολή: Τρίτη 9 Μαΐου στις 21.00, παρουσία του σκηνοθέτη

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το σινέ Βακούρα εδώ.


Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και όλα τα θερινά!