Buzz

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (12 Οκτωβρίου - 18 Οκτωβρίου 2023)

στα 10

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσετε.

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (12 Οκτωβρίου - 18 Οκτωβρίου 2023)

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσετε.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και όλα τα θερινά!

με τα μάτια ανοιχτα΄2023

«Με τα Μάτια Ανοιχτά»: 8ο Αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ | 12 - 15 Οκτωβρίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Για 8η συνεχόμενη χρονιά η Eνωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ διοργανώνει ένα Αφιέρωμα στο Ελληνικό Ντοκιμαντέρ , τιμώντας νέους και παλαιότερους δημιουργούς που οι ταινίες τους αξίζουν να προβληθούν στο ευρύτερο κοινό.Το φετινό πρόγραμμα αποτελείται από 20 ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους με 4 προβολές την ημέρα και ενιαίο εισιτήριο 5 ευρώ. Από τις 12 έως τις 15 Oκτωβρίου, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά για το πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις του «Με τα Μάτια Ανοιχτά».

International Micro μ Festival

International Micro μ Festival | 12, 13, 14 Οκτωβρίου

Το International Micro μ Festival επιστρέφει για δέκατη τρίτη χρονιά για να ενώσει τους λάτρεις της ταινίας μικρού μήκους σε όλη την Ελλάδα και να αναδείξει την αγαπημένη ταινία μικρού μήκους για το 2023. Από τις 12 ως τις 14 Οκτωβρίου, το κοινό του φεστιβάλ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Βέροια, Πτολεμαΐδα, Ρέθυμνο, Ιωάννινα, Κοπεγχάγη και Παρίσι θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα πλούσιο πρόγραμμα ελληνικών και ξένων ταινιών μικρού μήκους και να επιβραβεύσει τους αγαπημένους του δημιουργούς με βραβεία που στόχο έχουν να τους ενθαρρύνουν στην συνέχιση της δημιουργικής τους πορείας. Η κεντρική εκδήλωση του IMμF 2023, το «ζωντανό» ελληνικό διαγωνιστικό μέρος του, θα προβληθεί το Σάββατο 14 Οκτωβρίου ταυτόχρονα και στις 9 πόλεις του φετινού δικτύου του Micro μ προσκαλώντας το κοινό να παρακολουθήσει τις 15 ταινίες μικρού μήκους Ελλήνων δημιουργών και να ψηφίσει για την αγαπημένη του. Τις υπόλοιπες ημέρες οι θεατές του φεστιβάλ θα έχουν την δυνατότητα, ανάλογα σε ποια πόλη βρίσκονται, να απολαύσουν και να επιλέξουν την αγαπημένη τους Σπουδαστική Ελληνική ταινία στο σπουδαστικό διαγωνιστικό που διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά. Το πρόγραμμα προβολών του φεστιβάλ ολοκληρώνει για ακόμη μία χρονιά το διεθνές μέρος του φεστιβάλ που θα περιλαμβάνει ξένες ταινίες μικρού μήκους πρώτης προβολής στην Ελλάδα.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του International Micro μ Festival, στην επίσημη σελίδα του στο Facebook και στο Twitter/X.

palestine

2o Athens Palestine Film Festival | 12 - 15 Οκτωβρίου στο Studio

Μια γιορτή παλαιστινιακού κινηματογράφου, ιδιαίτερης καλλιτεχνικής έκφρασης και προώθησης της πολιτισμικής ανταλλαγής.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το Athens Palestine Film Festival εδώ.

αιγαίου

Από τις Δύο πλευρές του Αιγαίου: Διωγμός και ανταλλαγή πληθυσμών 1923 της Μαρίας Ηλιού | 13 και 14 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής

To Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μετά την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «Σμύρνη, η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης» (Μάρτιος 2022) και «Η Αθήνα από την Ανατολή στη Δύση» (Νοέμβριος 2022), συνεχίζει τις προβολές ιστορικών ντοκιμαντέρ της Μαρίας Ηλιού, με την ταινία «Από τις δύο πλευρές του Αιγαίου», με αφορμή τα 100 χρόνια από την Ανταλλαγή των πληθυσμών του 1923. Η ταινία, που θα προβληθεί την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στις 8:00 το βράδυ στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, διηγείται μέσα από μαρτυρίες δεύτερης και τρίτης γενιάς προσφύγων αλλά και ιστορικών, από τις δυο πλευρές του Αιγαίου, πώς έγινε η ανταλλαγή των πληθυσμών ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα το 1923.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την προβολή εδώ.

Χρυσές Νύχτες 2023

Χρυσές Νύχτες 2023 | 13 και 14 Οκτωβρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Για 10η χρονιά η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου υποδέχεται στην Αθήνα τις Χρυσές Νύχτες (Les Nuits en Or), μια πρωτοβουλία της γαλλικής Ακαδημίας των César που αναδεικνύει τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους της χρονιάς απ’ όλο τον κόσμο.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τις Χρυσές Νύχτες 2023.

balcan

6ο Balkan Can Kino Συμπόσιο Κινηματογράφου | 13 ως τις 22 Οκτωβρίου

Το 6ο BCK Συμπόσιο Κινηματογράφου θα πραγματοποιηθεί από τις 13 ως τις 22 Οκτωβρίου του 2023 και πραγματεύεται τη θεματική Kino Ludens, παράφραση του βιβλίου Homo Ludens του Γιόχαν Χάιζινγκα, το οποίο εξέτασε για πρώτη φορά τα ζωτικά οφέλη του παιχνιδιού στον πολιτισμό και την κοινωνία. Μέσα από μία σειρά κινηματογραφικών προβολών, οπτικοακουστικών καλλιτεχνικών εγκαταστάσεων, κινηματογραφικών εργαστηρίων και παράλληλων δράσεων με αφορμή την κινούμενη εικόνα, σε διαφορετικες τοποθεσίες στην Αθήνα, το φετινό Συμπόσιο επικεντρώνεται στην παρουσία του παιχνιδιού και τη σημασία του στις πολλαπλές πτυχές της ενήλικης ζωής και καθημερινότητας.

Αναζητήστε εδώ πληροφορίες για το Balkan Can Kino Συμπόσιο Κινηματογράφου

Anaparastasis poster

Anaparastasis: Η Ζωή και το Έργο του Γιάννη Χρήστου (1926 - 1970) του Κωνσταντίνου Ζουλιάτη | Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στο Ωδείο Αθηνών

Ενας νεαρός σπουδαστής μουσικής (ο Κωστής Ζουλιάτης, πιάνο και κιθάρα στους Night on Earth τώρα πια), αφηγητής και σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ, συναντά το έργο του Γιάννη Χρήστου και η ανταπόκρισή του είναι τόσο καθοριστική που αποφασίζει να μοιραστεί το συναίσθημα και τη γνώση του για τον μουσικό με τον κόσμο: αυτό είναι το ντοκιμαντέρ «Αναπαράστασις», μια εκτεταμένη και ζωντανή παρουσίαση ενός μοναδικού καλλιτέχνη, από τους πιο αναγνωρισμένους στο είδος του κι από τους πιο απόκρυφους, ακόμα και σήμερα, πενήντα και περισσότερα χρόνια μετά το θάνατό του, περισσότερα από όσα έζησε.

Η προβολή είναι μέρος του αφιερώματος στον Γιάννη Χρήστου στο Ωδείο Αθηνών (Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19 & Ρηγίλλης, Κολωνάκι)

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Anaparastasis: Η Ζωή και το Έργο του Γιάννη Χρήστου (1926 - 1970)»

Rambo

Ράμπο: Το Πρώτο Αίμα του Τεντ Κότσεφ | Σάββατο 14 Οκτωβρίου στο Ιντεάλ, μια προβολή του Midnight Express

Ο Τζον Ράμπο (Σιλβέστερ Σταλόνε), ένας παρασημοφορημένος ήρωας των Ειδικών Δυνάμεων και πρώην βετεράνος του Βιετνάμ με ταραγμένο ψυχικό κόσμο, είναι η τέλεια φονική μηχανή σε συνθήκες ανταρτοπολέμου: Έχει εκπαιδευτεί στα καμουφλάζ και στα ελαφριά όπλα. Γυρίζοντας στις ΗΠΑ μετά από τρία χρόνια που υπηρέτησε στο Βιετνάμ, όπου ένιωθε χρήσιμος καθώς ήταν γεμάτος δράση και ευθύνες, αντιμετωπίζει έντονα το πρόβλημα της επιβίωσης και κυριεύεται από απογοήτευση. Όταν όμως ο σερίφης μιας μικρής πόλης της πολιτείας της Ουάσινγκτον αρχίζει να του φέρεται άσχημα και να τον καταδιώκει, ξυπνάει μέσα του ο πρασινοσκούφης κομμάντο και αντιδρά βίαια προκειμένου να επιβιώσει.

Η θρυλική ταινία του 1982 που έδωσε στον Σιλβέστερ Σταλόνε έναν ήρωα για να θυμάται και στις περιπέτειες δράσης ένα νέο νόημα. Προβολή στις 23.55.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την ταινία και την έκδοση εισιτηρίων εδώ.

petit plan

Petit Plan: Europa - Φεστιβάλ Ευρωπαϊκών Ταινιών Μικρού Μήκους | 16 - 20 Οκτωβρίου | Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Ελληνοαμερικανική Ενωση, Ινστιτούτο Γκαίτε Αθηνών

Το Petit Plan: Europa - Φεστιβάλ Ευρωπαϊκών Ταινιών Μικρού Μήκους επιστρέφει για 4η χρονιά μεταξύ 16 - 20 Οκτωβρίου με ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών, που περιλαμβάνει 80 ευρωπαϊκές ταινίες μικρού μήκους, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το Petit Plan: Europa - Φεστιβάλ Ευρωπαϊκών Ταινιών Μικρού Μήκους.

the dream syndicate

The Dream Syndicate: How Did We Find Ourselves Here | Δευτέρα 16 Oκτωβρίου στο Gagarin 205

Το Gimme Shelter Film Festival ανοίγει με την πρώτη πανελλήνια προβολή του ντοκιμαντέρ για τους πολύ μεγάλους και ιδιαίτερα αγαπητούς στην Ελλάδα, Τhe Dream Syndicate. Στη σκηνή του Gagarin ανεβαίνει ο Steve Wynn σε ένα Special Acoustic Performance, αλλά και μία, εγγυημένα πολύ ενδιαφέρουσα, συζήτηση με τον σκηνοθέτη Emiel Spoelder και την δημοσιογράφο Εφη Παπαζαχαρίου.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τα εισιτήρια εδώ.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και όλα τα θερινά!