Buzz

Ο Πάολο Σορεντίνο εγκαταλείπει την ταινία για τον Μπερλουσκόνι γιατί είναι... μπέρδεμα

στα 10

Μόλις ξεκίνησε την προετοιμασία και πυροδότησε υπέροχη φημολογία στα social media, ο Πάολο Σορεντίνο διακόπτει την κινηματογραφική βιογραφία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. It's complicated.

Ο Πάολο Σορεντίνο εγκαταλείπει την ταινία για τον Μπερλουσκόνι γιατί είναι... μπέρδεμα

Ειδικευμένος στις ιστορίες ισχυρών αντρών που η πτώση τους ακούγεται το ίδιο ηχηρά με την άνοδό τους, ο Πάολο Σορεντίνο παρέδωσε το «The Young Pope» στο κοινό του κι έβαλε μπροστά το πιο ριψοκίνδυνο φιλμ της καριέρας του: το πορτρέτο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, του ίσως πιο πολυσυζητημένου άντρα στην Ιταλία τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Και μια που έβαλε μπροστά, μια που τράβηξε χειρόφρενο.

Διαβάστε ακόμη: «Girlfriend in a Coma». Ενα ντοκιμαντέρ για τον Μπερλουσκόνι δυσκολεύεται να προβληθεί στην Ιταλία

Η ταινία θα τιτλοφορούνταν «Loro», που στα ελληνικά μεταφράζεται ως «Εκείνοι» αλλά ηχητικά ακούγεται και ως «Ο Χρυσός» (L' Oro) και θα ξεκινούσε γυρίσματα το καλοκαίρι του 2017. Σε συνέντευξή του, όμως, στο cinecitta, ο Πάολο Σορεντίνο δήλωσε: «Ηθελα να γράψω ένα σενάριο για μια ταινία για τον Μπερλουσκόνι, αλλά είναι μια μπερδεμένη, σύνθετη ιστορία και δεν είναι πάντα εφικτό να κάνεις την ταινία που θέλεις να κάνεις.»

Διαβάστε ακόμη: Αναμενόμενο! O Πάολο Σορεντίνο ετοιμάζει ταινία για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Paolo Sorrentino 607 Ο Πάολο Σορεντίνο στα γυρίσματα του «The Young Pope»

Ο Πάολο Σορεντίνο δεν εξηγεί ακριβώς γιατί εγκαταλείπει την ιδέα της ταινίας, ή αν έχει σκοπό να το ξαναπροσπαθήσει στο μέλλον. Είναι ενδιαφέρον πως η Medusa, εταιρία παραγωγής συμφερόντων του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, υπήρξε συμπαραγωγός στις πιο πρόσφατες ταινίες του Σορεντίνο, όπως την «Τέλεια Ομορφιά» και τη «Νιότη», ωστόσο η εταιρεία δήλωσε επίσημα πως δεν γνωρίζει το πρότζεκτ και δε θα έχει ανάμειξη σ' αυτό. Ο Σορεντίνο, άλλωστε, σημείωσε τεράστια εμπορική και κριτική επιτυχία με την τηλεοπτική σειρά «The Young Pope» και αυτόν τον καιρό ετοιμάζει τη δεύτερη σεζόν της.

Διαβάστε ακόμη: Πόσο ποπ είναι ο Πάπας Τζουντ Λο στο «The Young Pope» του Πάολο Σορεντίνο;

Il Caimano Σκηνή από το «Il Caimano» του Νάνι Μορέτι

Μία από τις πιο προσφατες και επιτυχημένες «εμφανίσεις» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο σινεμά ήταν στο «Il Caimano» του Νάνι Μορέτι το 2006 με τον Ελιο Ντε Καπιτάνι στο δύσκολο ρόλο. Η πρώτη και τελευταία φορά που ο Πάολο Σορεντίνο ασχολήθηκε με αμιγώς πολιτικό άντρα (για να εξαιρέσουμε τον Πάπα) ήταν το 2008 με το αριστουργηματικό «Il Divo» με κεντρικό πρωταγωνιστή τον Τζούλιο Αντριότι, τον οποίο υποδυόταν ο Τόνι Σερβίλο.

Διαβάστε ακόμη: Πάολο Σορεντίνο, «Το σινεμά είναι ένας τρόπος να νικήσεις τη βαρεμάρα της αληθινής ζωής»