Buzz

Αναμενόμενο! O Πάολο Σορεντίνο ετοιμάζει ταινία για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι!

στα 10

Γιατί αν δεν την έκανε αυτός, ποιος να την κάνει;

Αναμενόμενο! O Πάολο Σορεντίνο ετοιμάζει ταινία για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι!

Ειδικευμένος στις ιστορίες ισχυρών αντρών που η πτώση τους ακούγεται το ίδιο ηχηρά με την άνοδό τους, ο Πάολο Σορεντίνο παρέδωσε το «The Young Pope» στο κοινό του και ετοιμάζεται για το ίσως πιο ριψοκίνδυνο φιλμ της καριέρας του: το πορτρέτο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, του ίσως πιο πολυσυζητημένου άντρα στην Ιταλία τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Σύμφωνα με το Variety, o Σορεντίνο γράφει το σενάριο για την ταινία με τίτλο «Loro» που στα ελληνικά μεταφράζεται ως «Εκείνοι» αλλά ηχητικά ακούγεται και ως «Ο Χρυσός» (L' Oro), ενώ τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2017.

Διαβάστε ακόμη: «Girlfriend in a Coma»: Ενα ντοκιμαντέρ για τον Μπερλουσκόνι δυσκολεύεται να προβληθεί στην Ιταλία

Paolo Sorrentino 607 Ο Πάολο Σορεντίνο στα γυρίσματα του «The Young Pope»

Είναι ενδιαφέρον πως η Medusa, εταιρία παραγωγής συμφερόντων του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, υπήρξε συμπαραγωγός στις πιο πρόσφατες ταινίες του Πάολο Σορεντίνο, όπως την «Τέλεια Ομορφιά» και τη «Νιότη», αλλά μοιάζει αμφίβολο αν θα δώσει κι εδώ το πράσινο φως, ακόμη και αν η ταινία δεν θα είναι μια μονοδιάστατη κριτική απέναντι στον βαρώνο της πολιτικής και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά περισσότερο ένα πορτρέτο της πολυτάραχης ζωής του.

Il Caimano Σκηνή από το «Il Caimano» του Νάνι Μορέτι

Μία από τις πιο προσφατες και επιτυχημένες «εμφανίσεις» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο σινεμά ήταν στο «Il Caimano» του Νάνι Μορέτι το 2006 με τον Ελιο Ντε Καπιτάνι στο δύσκολο ρόλο. Η πρώτη και τελευταία φορά που ο Πάολο Σορεντίνο ασχολήθηκε με αμιγώς πολιτικό άντρα (για να εξαιρέσουμε τον Πάπα) ήταν το 2008 με το αριστουργηματικό «Il Divo» με κεντρικό πρωταγωνιστή τον Τζούλιο Αντριότι.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: