Buzz

Ο Ολιβερ Στόουν θεωρεί το «Pokemon Go» μια νέα μορφή δικτατορίας

στα 10

Ικανός στο να ξετρυπώνει συνομωσίες παντού, ο Ολιβερ Στόουν μίλησε στο Comic-Con του Σαν Ντιέγο για το «Pokemon Go». Ναι, αυτή τη μάστιγα...

Ο Ολιβερ Στόουν θεωρεί το «Pokemon Go» μια νέα μορφή δικτατορίας

«Ανιχνεύουν πληροφορίες για κάθε άνθρωπο που βρίσκεται σε αυτό το δωμάτιο, για παράδειγμα. Είναι αυτό που αποκαλούν καπιταλισμό της παρακολούθησης.»

Ο Ολιβερ Στόουν βρέθηκε στο Comic-Con του Σαν Ντιέγκο, σε ένα πάνελ που κανονικά έγινε για το «Snowden», την ταινία με τον Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ στο ρόλο του Εντουαρντ Σνόουντεν που αναμένεται τον Σεπτέμβριο στις αίθουσες. Αλλά, όπως, είναι φυσικό ο 69χρονος σκηνοθέτης μίλησε επί παντός επιστητού και ένωσε και τη φωνή του με όσους θεωρούν πως όντως η μανία με το «Pokemon Go» και κυρίως με τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί τους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς του χρήστη είναι επικίνδυνη. Συμπληρώνοντας, ο Στόουν δήλωσε πως το «Pokemon Go» είναι μια νέα μορφή εισβολής που θα μπορούσε να οδηγήσει σε δικτατορία.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: «Τρέξε, κρύψου, ζήσε... για να πεις την αλήθεια»: Tρέιλερ για το «Snowden» του Ολιβερ Στόουν

Snowden Panel Comic-Con 2016 607

Στο πάνελ του «Snowden» βρέθηκαν εκτός από τον Ολιβερ Στόουν και τον Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ και ο Ζάκαρι Κουίντο και Σειλίν Γούντλεϊ, αλλά και Γκλεν Γκρίνγουολντ. Ο Ζάκαρι Κουίντο συμφώνησε με τον σκηνοθέτη του σχετικά με τις παραβιάσεις των προσωπικών δεδομένων που ανάγκασαν την Nintendo να εκδώσει ανακοίνωση και να καθησυχάσει τους παίκτες του «Pokemon Go» πως η χρήση των λογαριασμών τους γίνεται μόνο για τις πληροφορίες που απαιτούνται για το παιχνίδι.

«Οι άνθρωποι πρέπει να κυνηγούν αυτό που τους κάνει ευτυχισμένους. Αυτό που κάνει εμένα ευτυχισμένο είναι να κοιτάζω στα μάτια τους ανθρώπους και να αφήνω στην άκρη το κινητό μου, τουλάχιστον για λίγο μέσα στη μέρα.»

Διαβάστε ακόμη: Ποιος μπορεί να περιμένει; Το «Pokemon Go» γίνεται ταινία!

Snowden Panel Comic-Con 2016 607

Snowden Panel Comic-Con 2016 607

Εκτός «Pokemon Go», ο Ολιβερ Στόουν μίλησε για τη Γαλλία, η οποία έδωσε τελικά τα χρήματα για να γίνει μια ταινία που τα αμερικανικά στούντιο δεν ήθελαν, ο Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ μίλησε για τον πατριωτισμό - με τη σημαία της Αμερικής στο t-shirt του («Η λέξη πατριωτισμός ανακύπτει συχνά τελευταία και κάθομαι δίπλα στους πιο μεγάλους πατριώτες του αμερικανικού σινεμά»), ενώ ο Ζάκαρι Κουίντο απευθύνθηκε στο λαό του Comic-Con: «Οι άνθρωποι που βρίσκεστε σήμερα εδώ είναι ο απόλυτος πυρήνας του μηνύματος της ταινίας. Αυτός είναι ο κόσμος σας. Να συμμετέχετε και να είστε ενήμεροι για το τι συμβαίνει γύρω σας».

Διαβάστε ακόμη: O Ολιβερ Στόουν, η ΕΡΤ και ο Εντουαρντ Σνόουντεν

Snowden Panel Comic-Con 2016 607