Buzz

Αναποδογυρίζοντας την αμερικανική σημαία στο πρώτο τρέιλερ του «Snowden» του Ολιβερ Στόουν

στα 10

To «Snowden» του Ολιβερ Στόουν είναι έτοιμο και έρχεται να προστεθεί στις αμφιλεγόμενες κινηματογραφικές βιογραφίες των μεγάλων ανδρών, με τις οποίες ο Αμερικάνος σκηνοθέτης συνεχίζει να προκαλεί το κοινό αίσθημα.

Αναποδογυρίζοντας την αμερικανική σημαία στο πρώτο τρέιλερ του «Snowden» του Ολιβερ Στόουν

Ο Ολιβερ Στόουν είχε εκδηλώσει από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον του να μεταφέρει την ιστορία του διαχειριστή συστημάτων για την NSA και την CIA, Εντουαρτ Σνόουντεν, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα τον Ιούνιο του 2013 πληροφορίες για το πρόγραμμα μαζικής παρακολούθησης που εφάρμοζαν οι δυο υπηρεσίες, δηλώνοντας πως η ιστορία του Σνόουντεν «είναι μια από τις πιο σημαντικές ιστορίες της εποχής μας» και σύμφωνα με τον παραγωγό του Μόριτζ Μπόρμαν της Open Road, αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που αποφάσισε να γυρίσει την ταινία μακριά από τα μεγάλα Χολιγουντιανά στούντιο ώστε να αποφύγει οποιαδήποτε πιθανή παρέμβαση.

Snowden 607 Ολιβερ Στόουν και Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ στην πρώτη μέρα γυρίσματος του «Snowden»

Διαβάστε ακόμη: Ετσι μοιάζει ο Εντουαρντ Σνόουντεν του Ολιβερ Στόουν: σαν τον Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ

Το σενάριο του φιλμ που γυρίστηκε στο Μόναχο είναι βασισμένο στο βιβλίο του δημοσιογράφου Λουκ Χάρντινγκ, «The Snowden Files: The Inside Story of the World’s Most Wanted Man», αλλά και στο «Time of the Octopus» του Ανατόλι Κουτσερένα. Οσο για τον τόνο που θα έχει το φιλμ; Δεν χρειάζεται να αναρωτιέστε. Ο Ολιβερ Στόουν άλλωστε έχει ήδη δηλώσει ότι θεωρεί τον Σνόουντεν, ήρωα: «Αποκάλυψε πράγματα που θα έπρεπε να ξέρουμε όλοι μας, ότι η Αμερικανική Κυβέρνηση επανειλημμένα παραβιάζει τα δικαιώματα των πολιτών της».

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Εντουαρντ Σνόουντεν κρατά ο Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ και γύρω του θα εμφανίζονται οι Νίκολας Κέιτζ, Σεϊλίν Γούντλεϊ, Μελίσα Λίο, Ζάκαρι Κουίντο, Τομ Γουίλικινσον, Τίμοθι Ολιφαντ, Ρις Ιφανς και Τζόελι Ρίτσαρντσον.

Διαβάστε ακόμη: O Ολιβερ Στόουν, η ΕΡΤ και ο Εντουαρντ Σνόουντεν

Snowden 607 O Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ στο ρόλο του Εντουαρντ Σνόουντεν

Το πρώτο τρέιλερ (που μοιάζει περισσότερο με teaser) του «Snowden» δεν δείχνει ούτε μια σκηνή από την ταινία, αλλά με φόντο μια αναποδογυρισμένη αμερικανική σημαία στήνει το πλαίσιο για το πλούσιο βιογραφικό του «most wanted man» της Αμερικής. Ο Στόουν είναι σαφώς (κατά το προσφιλές του στιλ) καταγγελτικός και με αυτήν την ταινία έρχεται να συναγωνιστεί όχι μόνο το αριστουργηματικό ντοκιμαντέρ «Citizenfour» της Λόρα Πόιτρας που κέρδισε το Οσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, αλλά και τον κακό του εαυτό που - εκτός πολιτικής (βλ.«Savages») είναι σαφώς καλύτερος.


Διαβάστε ακόμη: