Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2015 / Οι προβλέψεις του Flix: Καλύτερο Ντοκιμαντέρ

στα 10

Μετράμε αντίστροφα για την 87η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ και προβλέπουμε τους νικητές σε όλες τις κατηγορίες.

Flix Team
Oscars 2015 / Οι προβλέψεις του Flix: Καλύτερο Ντοκιμαντέρ

To τοπίο στην κατηγορία του καλύτερου ντοκιμαντέρ είναι καθαρό, σχεδόν όσο προσπάθησε να «καθαρίσει» την αμερικανική κυβέρνηση ο Εντουαρντ Σνόουντεν αποκαλύπτοντας μυστικά υψηλής ασφαλείας σε μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις διαρροών στην ιστορία.

Το «Citizenfour» της Λόρα Πόιτρας είναι το αδιαμφισβήτο φαβορί για το Οσκαρ, έχοντας βραβευθεί σε κάθε πιθανή του εμφάνιση μέχρι την 87η Απονομή. Απέναντι του βρίσκει μερικά από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ της χρονιάς, όπως το «Salt of the Earth» των Βιμ Βέντερς (τρίτη φορά υποψήφιος στην κατηγορία μετά τα «Buena Vista Social Club» και «Pina») και Τζουλιάνο Ριμπέιρο Σαλγκάντο αλλά και το «Virunga» του Ορλάντο φον Αϊνσιντέλ που δίνει στην Ακαδημία το άλλοθι να ψηφίσει κάτι εξίσου πολιτικό αλλά όχι τόσο αμφιλεγόμενο όσο την ιστορία της ανόδου και της πτώσης του Εντουαρντ Σνόουντεν.

Ζήστε τα Οσκαρ 2015 λεπτό προς λεπτό - από τους πρώτους που θα πατήσουν το κόκκινο χαλί μέχρι και τον νικητή του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας στο live blog του Flix.

Virunga 607 Virunga

Ας σημειωθεί εδώ πως από τις πέντε υποψηφιότητες απουσιάζει σκανδαλωδώς το «Life Itself» του Στιβ Τζέιμς που θα έδινε στην Ακαδημία τη δυνατότητα να τιμήσει τον Ρότζερ Ιμπερτ, ενώ οι δύο ταινίες που συμπληρώνουν την πεντάδα, το «Finding Vivian Maier» των Τζον Μαλούφ και Τσάρλι Σίσκελ και το «Last Days in Vietnam» του Ρόρι Κένεντι παίζουν μόνο ως outsiders και θα αρκεστούν στην υποψηφιότητα.

Αυτές είναι οι υποψηφιότητες στην κατηγορία Καλύτερου Ντοκιμαντέρ:

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «Citizenfour»:


Η 87η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ θα μεταδοθεί για 18η συνεχόμενη χρονιά, live & αποκλειστικά, από τα κανάλια novacinema την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στις 2 το πρωί. Το Flix.gr θα κάνει live blogging με ό,τι συμβαίνει μέσα κι έξω από το Dolby Theater όλο το βράδυ. Ζήστε τα Οσκαρ με τη nova και το Flix!

Οι προβλέψεις του Flix: