Φεστιβάλ / Βραβεία

Πρώτο κλιπ για το «The Smell of Us»: τα νέα Kids του Λάρι Κλαρκ μιλούν γαλλικά

στα 10

Λίγο πριν την πρεμιέρα της νέας ταινίας του στο Venice Days του 71ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, ο Λάρι Κλαρκ μάς επιτρέπει να κρυφοκοιτάξουμε τι λένε τα γαλλάκια Kids μεταξύ τους. Δείτε το πρώτο κλιπ του «The Smell of Us».

Πρώτο κλιπ για το «The Smell of Us»: τα νέα Kids του Λάρι Κλαρκ μιλούν γαλλικά

Το είχε δηλώσει από τότε που το σκηνοθετικό του ντεμπούτο «Kids» είχε κάνει πρεμιέρα στις Κάννες, τον Μάιο του 1995. Ο Λάρι Κλαρκ πήρε μια γεύση των νιάτων του γαλλικού Νότου και ένιωσε την επιθυμια να γυρίσει μία ταινία για αυτά τα παιδιά. Δύο δεκαετίες αργότερα, το «The Smell of Us» κάνει πρεμιέρα, όχι στη γαλλική Ριβιέρα, αλλά στο φεστιβάλ Βενετίας. Να περιμένουμε να κλείσει η τριλογία με την ιταλική νέα γενιά;

Γραμμένο από τον νεαρό Γάλλο σεναριογράφο Ματιέ Λαντές και σε διεύθυνση φωτογραφίας της Ελέν Λουβάρ [που ήταν διευθύντρια φωτογραφίας και στο «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα], το «The Smell of Us» αφηγείται την ιστορία του Μαθ και του Τζι. Πι. και της παρέας τους. Κάθε μέρα στο Παρίσι, συναντιούνται στο The Dome, πίσω από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, απέναντι από τον Πύργο του Αϊφελ.

smell of us_1

Κάνουν σκέιτ, μαστουρώνουν, αγνοώντας το πλήθος που τους προσπερνά, τον εκλεκτικό κόσμο της τέχνης που συχνάζει εκεί. Οι διαλυμένες τους οικογένειες τους ενώνουν σε μία πιστή φιλία.Μαζί, θα αποφασίσουν να δοκιμάσουν τον κόσμο του ιντερνετικού escorting και μαζί θα ανακαλύψουν ένα ολόκληρο σύμπαν από ανομολόγητα πάθη και διαστροφές που θα καταστρέψει την ικανότητά τους να ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή.

smell of us_2

«Με το «The Smell of Us» θέλησα να φωτίσω και να τιμήσω τη νιότη - με όλη της την αφέλεια, το χάσιμο, τα λάθη» λέει ο Κλαρκ. «Πάνω από όλα, και περισσότερο από ποτέ, ήθελα να φωτίσω την μοναξιά της...»

Δείτε το πρώτο κλιπ:


Διαβάζετε καθημερινά τα πάντα για το 71ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται διαρκώς

Διαβάστε ακόμα: