Buzz

«Η Σιωπή των Αμνών» επιστρέφει για 4Κ ανατριχίλες

στα 10

Μία από τις καλύτερες ταινίες τρόμου επιστρέφει στις αίθουσες σε ανακαινισμένες 4Κ κόπιες. Δείτε το trailer με λίγη φάβα και λίγο Chianti. Happy Halloween!

«Η Σιωπή των Αμνών» επιστρέφει για 4Κ ανατριχίλες

Πριν από 26 χρόνια, το Φεβρουάριο του 1991, μία ταινία ζωντάνεψε τους πιο σκοτεινούς μας εφιάλτες, έγινε σημείο κινηματογραφικής αναφοράς, έφερε 272 εκ. δολάρια στα ταμεία και σάρρωσε τα Οσκαρ (Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Α' Ανδρικού, Α' Γυναικείου). Η κινηματογραφική διασκευή του best seller βιβλίου του Τόμας Χάρις, «Η Σιωπή των Αμνών», από τον Τζόναθαν Ντέμι υπέδειξε πώς μπορεί κανείς να πάρει ένα pulp μυθιστόρημα τρόμου και να δημιουργήσει κάτι παραπάνω από φτηνές ανατριχίλες. Να κατασκευάσει κινηματογραφική μαγεία. Ακόμα κι αν αυτή σου παγώνει το αίμα.

Δείτε κι αυτό: «Η Σιωπή των Αμνών»: δείτε το making of της ταινίας

Ο Χάνιμπαλ Λέκτερ του Αντονι Χόπκινς έμεινε ως «ο πιο εμβληματικός κακός στην ιστορία του σινεμά», το «hello Clarice» ως η πιο θανάσιμη ατάκη, ενώ ποιος μπορεί να ακούσει πια το «Goodbye Horses» (Q Lazarus) και να μην ανατριχιάσει φέρνοντας στο νου το χορό του Buffalo Bill στον καθρέφτη;

Με την επικαιρότητα του Halloween, «Η Σιωπή των Αμνών» επιστρέφει στους βρετανικούς κινηματογράφους με ολοκαίνουργιες 4Κ κόπιες και την υπογραφή, φυσικά, του BFI.

Δείτε το trailer:

.

Διαβάστε περισσότερα: