TV

O Χάνιμπαλ Λέκτερ δεν νηστεύει

στα 10

Μαγειρεύουμε με τον Μαντς Μίκελσεν στην κουζίνα του «Hannibal» και ζητάμε προκαταβολικά συγνώμη από χορτοφάγους και νηστεύοντες. Καλή μας όρεξη!

O Χάνιμπαλ Λέκτερ δεν νηστεύει

To «Hannibal» συνεχίζει να προσφέρει γερές δόσεις βίας και στιλ στην δεύτερη σεζόν του στην μικρή οθόνη, καθώς και μερικές υπέροχες συνταγές, σερβιρισμένες σε εξαιρετικής ομορφιάς πιάτα που σε κάνουν να τα λαχταράς ακόμη κι αν ξέρεις ότι οι πρώτες ύλες δεν είναι ακριβώς «kosher». Για κανέναν απολύτως.

Μπορεί τίποτα στα πιάτα του να είναι χορτοφαγικό, όπως λέει ο ίδιος και στην πραγματικότητα ακόμη και οι κρεατοφάγοι θα είχαν πρόβλημα να καταναλώσουν τις ευφάνταστες συνταγές του αν γνώριζαν ότι τα πεντανόστιμα παϊδάκια του είναι στην πραγματικότητα ανθρώπινα πλευρά και πως το λαχταριστό οσομπούκο του φτιάχνεται από ανθρώπινο πόδι.

Διαβάστε εδώ γιατί το «Hannibal» είναι η ομορφότερη σειρά στην τηλεόραση αυτή τη στιγμή.

Οι συνταγές του Χάνιμπαλ από τις οποίες «καμιά δεν είναι χορτοφαγική» όπως λέει ο ίδιος είναι δημιουργημένες από τον Χοσέ Αντρές, έναν Ισπανό σεφ που έχει περάσει από το μυθικό εστιατόριο El Bulli του Φεράν Αντριά και που πρόσφατα ψηφίστηκε ως ο καλύτερος σεφ της Αμερικής, ο οποίος εμπνέεται το τι θα μαγειρέψει διαβάζοντας από τους πρώτους το σενάριο του κάθε επεισοδίου, αλλά και συμβουλεύοντας τους σεναριογράφους στην διάρκεια της συγγραφής του για το τι θα μπορούσε να μαγειρέψει ο ηρωάς τους με συγκεκριμένα υλικά και πως θα παρουσίαζε το κάθε πιάτο στους καλεσμένους του.

«Ο Χαρακτήρας του Χάνιμπαλ είναι πολύ ακριβής, υπολογισμένος και μεθοδικός κι αυτό είναι κάτι που μπορείς να δεις στον τρόπο που παρασκευάζει τα φαγητά του. Πιστεύει σε μια μελετημένη και επιμελημένη παρουσίαση» λέει ο Αντρές. «Κάθε φορά που διαβάζω ένα σενάριο, ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μου. Ο στόχος μου είναι να σκεφτώ κάθε φορά ένα πιάτο που να συλλαμβάνει την ουσία του Χάνιμπαλ και να λειτουργήσει σαν μια μεταφορά για την ίδια την ιστορία».


Ομως κι ο ίδιος ο Αντρές παραδέχεται πως οι συνταγές του δεν θα είχαν τον αντίκτυπο που έχουν στην οθόνη αν δεν μεσολαβούσε η food stylist Τζανίς Πουν, η οποία αναλαμβάνει να μεταμορφώσει τα φαγητά της σειράς σε αληθινά δείπνα και για τα μάτια. Η Πουν δεν μαγειρεύει απλά τα όσα τρώνε οι ήρωες στην σειρά, αλλά αναλαμβάνει να λύσει μια σειρά από προβλήματα, όπως το γεγονός ότι μια σειρά από κομμάτια κρέατος (όπως εντόσθια) που μαγειρεύει ο Χάνιμπαλ απαγορεύεται να καταναλωθούν στον Καναδά όπου γυρίζεται η σειρά, ή ότι πρέπει να κατασκευάσει φαγώσιμα τρόφιμα που να μοιάζουν με κάτι άλλο από τα υλικά τους και να μπορούν να αντέχουν στα φώτα και στις ώρες που απαιτούνται για να ολοκληρωθούν τα γυρίσματα.

1

Η Πουν καταγράφει τις συνταγές και τις δοκιμασίες που απαιτούνται για να τις φέρει εις πέρας στο blog της Feeding Hannibal και μαζί με Αντρές συμβάλει στο να μεταμορφώσουν το «Hannibal» όχι μόνο σε μια από τις καλύτερες σειρές της τηλεόρασης αλλά αναμφίβολα και στην πιο foodie friendly που είδαμε ποτέ.

1

Δείτε πιο κάτω μερικές από τα όσα μαγείρεψε ο Χάνιμπαλ στην πρώτη σεζόν της σειράς -ζητάμε συγνώμη εκ προοιμίου στους χορτοφάγους και σε όσους νηστεύουν!Διαβάστε ακόμη: