Buzz

Ενός λεπτού «Σιωπή»: το όνειρο του Μάρτιν Σκορσέζε θα κάνει τελικά πρεμιέρα μέσα στο 2016

στα 10

Μετά από συνεχείς αναβολές, αναποδιές και δυσκολίες, η «Σιωπή», η ταινία-όνειρο του Μάρτιν Σκορσέζε, προγραμματίστηκε να κυκλοφορήσει στις αμερικανικές αίθουσες μέσα στο Δεκέμβριο.

Ενός λεπτού «Σιωπή»: το όνειρο του Μάρτιν Σκορσέζε θα κάνει τελικά πρεμιέρα μέσα στο 2016

Το φιλόδοξο και πολυαναμενόμενο «Silence» του Μάρτιν Σκορσέζε, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Σουσάκου Εντο που κυκλοφόρησε το 1966, αποτελεί ένα όνειρο για τον οσκαρικό σκηνοθέτη. Αλλωστε, οι θρησκευτικές ανησυχίες του Καθολικά αναθρεμμένου σκηνοθέτη διατρέχουν ολόκληρο το έργο του κι αποτελούν αναπόσπαστο σύμβολο της μυθοπλαστικής του αφήγησης.

Επί 20 χρόνια όμως, το πρότζεκτ αυτό συναντούσε δυσκολίες, αναποδιές και αναβολές. Το 2007 είχε ανακοινωθεί ότι ο Σκορσέζε ήταν έτοιμος για να γυρίσει την κινηματογραφική διασκευή του ιαπωνικού best seller, με πρωταγωνστές τους Ντάνιελ Ντέι Λούις και Μπενίσιο Ντελ Τόρο στους ρόλους δύο Καθολικών ιεραπόστολων του 17ου αιώνα που φτάνουν στην Ιαπωνία για να κηρύξουν το λόγο του Θεού, πριν βρεθούν θύματα μιας απίστευτης βιαιότητας. Ομως, η ταινία δεν γυρίστηκε ποτέ και το καλοκαίρι του 2012, η ιταλική εταιρία Cecchi Gori που είχε αναλάβει την παραγωγή «θύμισε» με αγωγή στον Σκορσέζε πως όλα αυτά τα χρόνια είχε ξοδέψει περίπου 750.000 δολάρια για την προπαραγωγή της.

Δείτε ακόμα: Τα αριστουργηματικά close-ups του Μάρτιν Σκορσέζε

Silence Martin Scorsese 607 1Σκηνή από τα γυρίσματα

Αμέσως μετά την πρεμιέρα του «The Wolf of Wall Street», ο Μάρτιν Σκορσέζε ξαναέβαλε το «Silence» στα άμεσα σχέδιά του, όμως οι πρωταγωνιστές του είχαν άλλες δεσμεύσεις (τους Λούις-Ντελ Τόρο τότε πλαισίωναν ο Χαβιέ Μπαρδέμ και Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ). Ετσι τους αντικατέστησε με τους Αντριου Γκάρφιλντ και Λιαμ Νίσον, ενώ συμπλήρωσε το καστ με τους Κεν Γουατανάμπε και Ανταμ Ντράιβερ. Και πάλι όμως, χάθηκε ένας τουλάχιστον χρόνος στο να βρεθούν και τα τελευταία κονδύλια. Ο Σκορσέζε ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει τα γυρίσματα τον Νοέμβριο του 2014, αλλά από τον Ιούλιο που είχε κυκλοφορήσει η είδηση.... σιωπή! Μέχρι τις αρχές του 2015, όταν οι «Fábrica de Cine» κα οι «SharpSword Films» ένωσαν δυνάμεις και ολοκλήρωσαν το budget του Σκορσέζε. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στις 30 Ιανουαρίου στην Ταϊβάν με την Paramount να έχει αναλάβει την αμερικανική διανομή της ταινίας.

Διαβάστε ακόμη: Ο Μάρτιν Σκορσέζε προτείνει τις ταινίες που πρέπει να δείτε πριν πεθάνετε!

Silence 607

«Ηθελα να γυρίσω το ''Silence'' εδώ και δύο δεκαετίες! Δεν το πιστεύω ότι θα γίνει πραγματικότητα επιτέλους!» δήλωσε ο Σκορσέζε, παρόλο που αποχαιρέτησε τα φλόδοξα σχέδια που ήθελαν το φιλμ να κυκλοφορεί μέσα στο 2015. «Τώρα πάμε για 2016» είπε ρεαλιστικά.

Κι αυτός ο στόχος όμως έμοιαζε να ναυαγεί: παρόλο που οι προβλέψεις των Οσκαρ του 2017 το είχαν στην κορυφή της λίστας της Ακαδημίας, ξαφνικά ανακοινώνεται ότι η φθινοπωρινή πρεμιέρα του «Silence» δε θα πραγματοποιηθεί, λόγω κάποιου (άγνωστου) προβλήματος.

Σήμερα όμως όλα ανατρέπονται, κι αυτό πρώτη φορά αποτελεί θετική εξέλιξη: η πρεμιέρα της ταινίας ορίζεται για τις 23 Δεκεμβρίου, κάτι που κάνει τον Σκορσέζε να στοχεύει στρατηγικά για τα Οσκαρ 2017.

Εμείς ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε #teamMartin. Καλή επιτυχία, λοιπόν!

Διαβάστε περισσότερα: