Buzz

Ο άνθρωπος είναι μία άβυσσος: Τρέιλερ για το «Searching for Ingmar Bergman»

στα 10

100 χρόνια από τη γέννηση του Ινγκμαρ Μπέργκμαν, το ντοκιμαντέρ της βετεράνου Μαργκαρέτε φον Τρότα προσφέρει μια συγκινητική και προσωπική ματιά στη ζωή και το έργο του μεγάλου Σουηδού σκηνοθέτη.

Ο άνθρωπος είναι μία άβυσσος: Τρέιλερ για το «Searching for Ingmar Bergman»

Η φετινή χρονιά, επέτειος των 100 χρόνων από τη γέννηση του Ινγκμαρ Μπέργκμαν έχει σταθεί αφορμή για μια πλειάδα αφιερωμάτων και εορτασμών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε αυτή τη χρονική στιγμή, το ντοκιμαντέρ της βετεράνου σκηνοθέτιδας Μαργκαρέτε φον Τρότα, μιας από τις εξέχουσες φωνές του Νέου Γερμανικού Κινηματογράφου, έρχεται απόλυτα ταιριαστά να προσφέρει μια πιο προσωπική και συγκινητική ματιά στη ζωή και το έργο του Σουηδού σκηνοθέτη, ένα ανεκτίμητο δώρο για κάθε σινεφίλ και ένας ιδανικός φόρος τιμής στην κληρονομιά του.

Διαβάστε ακόμη: Το «Μακρινό Γάβγισμα των Σκυλιών» και οι φωνές των παιδιών που μεγαλώνουν μέσα στον πόλεμο

Searching for Ingmar Bergman 607

Το «Searching for Ingmar Bergman» περιλαμβάνει συνεντεύξεις με μέλη της οικογένειάς του όπως οι γιοι του, στενούς συνεργάτες όπως η Λιβ Ούλμαν, αλλά και εκπροσώπους μιας νεότερης γενιάς κινηματογραφιστών που έχουν επηρεαστεί ή θαυμάζουν απεριόριστα το έργο του, όπως ο Ολιβιέ Ασαγιάς, ο Ρούμπεν Οστλουντ και η Μία Χάνσεν-Λοβ.

Εχοντας ήδη διανύσει μια εξαιρετικά σημαντική φεστιβαλική πορεία, με σταθμούς μεταξύ άλλων τα φεστιβάλ των Καννών, του Τορόντο, του Κάρλοβι Βάρι και της Νέας Υόρκης, και με τους κριτικούς να μιλούν για μια ταινία πολύ πιο τρυφερή και εγκάρδια από τα συμηθισμένα ντοκιμαντέρ-καλλιτεχνικά πορτρέτα, το «Searching for Ingmar Bergman» ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες στις 2 Νοεμβρίου.

Δείτε το τρέιλερ στο βίντεο παρακάτω.


Διαβάστε ακόμη

Searching for Ingmar Bergman 607