Buzz

Οταν το «Her» γίνεται πραγματικότητα: πάρτε τη Σκάρλετ σπίτι σας

στα 10

Eνας φαν ξόδεψε 44.000 Ευρώ και 18 μήνες από τη ζωή του για να κατασκευάσει ένα ρομπότ ρέπλικα της Σκάρλετ Τζοχάνσον. Σου κλείνει και το μάτι αν την αποκαλέσεις «κούκλα»...

Οταν το «Her» γίνεται πραγματικότητα: πάρτε τη Σκάρλετ σπίτι σας

Ο Ρίκι Μα είναι ένας 42χρονος Χονγκονέζος γραφίστας κι εφευρέτης, ο οποίος, όπως δηλώνει κι ο ίδιος, έκανε ένα παιδικό του όνειρο πραγματικότητα: σχεδίασε και κατασκεύασε ένα ανθρωποειδές ρομπότ, το οποίο λειτουργεί κανονικά - αντιδρά σε φωνητικές εντολές, πραγματοποιεί κινήσεις (μικρές κινήσεις των άκρων, υπόκλιση, αλλά και εκφραστικούς μορφασμούς στο πρόσωπο).

Το πρωτότυπο κατασκευάστηκε σε 18 μήνες και στοίχισε περίπου €44.000. Ο στόχος του Μα είναι να βρει επενδυτές για να κατασκευάσει περισσότερες και πιο βελτιωμένες εκδόσεις ρομπότ που θα εκτελούν πιο πολύπλοκες εντολές.

Scarlett robot 607 4

Scarlett robot 607 1

Ο Μα, ο οποίος είναι αυτοδίδακτος στον τομέα της ρομποτικής, σχεδίασε το ρομπότ και το εκτύπωσε σε 3D printer, συνέδεσε τα μηχανικά και ηλεκτρονικά του μέρη και τοποθέτησε το «δέρμα» του - ένα τελευταίο στοιχείο από σιλικόνη που δίνει μορφή στο ρομπότ.

Scarlett robot 607 3

Και τι μορφή! Παρόλο που ο Μα αρνείται να αποκαλύψει την πηγή της έμπνευσής του και έχει μάλιστα ονομάσει το πρωτότυπο Mark I, όλοι αναγνωρίζουμε «Εκείνη». Σαν η ζωή να αντιγράφει την τέχνη, ο Μα έπλασε μια «Σαμάνθα», ένα ρομπότ με τη μορφή της Σκάρλετ Τζοχάνσον.

Δείτε το!


Διαβάστε περισσότερα: