Buzz

Ο Ράσελ Κρόου στο αμερικανικό remake του «Προφήτη»

στα 10

Το «American Son» θα μεταφέρει την ιστορία του «Προφήτη» του Ζακ Οντιάρ στις αμερικανικές φυλακές.

Ο Ράσελ Κρόου στο αμερικανικό remake του «Προφήτη»

Oσο περιμένουμε να τον δούμε στο «Unhinged», πρώτη μεγάλη ταινία που θα βγει στις αίθουσες της Αμερικής μετά την πανδημία, o Ράσελ Κρόου κλείνει και το επόμενό του πρότζεκτ.

Το «American Son» είναι η αμερικανική διασκευή του πολυβραβευμένου «Προφήτη» του Ζακ Οντιάρ, σε σκηνοθεσία Ράπμαν («Blue Story»).

Ο «Προφήτης» του Ζακ Οντιάρ που συμμετείχε το 2009 στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Καννών, κέρδισε το Μεγάλο Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής, εννιά βραβεία Σεζάρ, ήταν η υποψηφιότητα της Γαλλίας για το ξενόγλωσσο Οσκαρ και έκανε σούπερ σταρ τον Ταχάρ Ραχίμ, αφηγείται την ιστορία του Μάλικ, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή με ποινή έξι ετών. Φτάνοντας στη φυλακή είναι μόνος, μόλις 19 ετών, αλλά μοιάζει νεότερος και πιο εύθραυστος από τους υπόλοιπους κατάδικους. Τον προσεγγίζει ο αρχηγός μιας συμμορίας φυλακισμένων και του αναθέτει κάποιες "αποστολές". Μέσα από αυτές, ο νεαρός Μάλικ σκληραγωγείται και κερδίζει την εμπιστοσύνη του αρχηγού της συμμορίας. Παράλληλα όμως, διατηρεί τα δικά του κρυφά σχέδια, που τολμά να φέρει εις πέρας.

Prophet 607

Ο Ράσελ Κρόου θα υποδυθεί τον ισοβίτη «μέντορα» ενός νεοφερμένου φυλακισμένου, ο οποίος θα τον μετατρέψει σε εξίσου αδίστακτο αρχηγό των συμμοριών της φυλακής.

Ο Ράπμαν προσάρμοσε το σενάριο στις αμερικανικές κάστες των σύγχρονων φυλακών.

«Οσοι αγάπησαν τον "Προφήτη" θα αγαπήσουν και το "American Son". Η ταινία είναι πολύ, πολύ διαφορετική. Θα επικοινωνήσει πολύ διαφορετικά με τον αμερικανό θεατή. Φτιάχνω κάτι σύγχρονο και μοντέρνο. Η ιστορία μου είναι εξίσου δυνατή, αλλά μιλάμε για διαφορετικές φυλές στις αμερικανικές φυλακές. Η προπαραγωγή προχωρά πολύ καλά μέχρι στιγμής. Κλείνουμε το καστ και βρίσκουμε τους χώρους. Είμαστε στη διαδικασία να κλειδώσουμε τον πρωταγωνιστή μας. Αν δεχθεί, θα είναι κάτι πολύ σπέσιαλ. Ανυπομονώ να πάμε για γύρισμα...»

Για να δούμε λοιπόν ποιον θα κλείσουν ως πρωταγωνιστή - στο ρόλο που έκανε διάσημο ο Ταχάρ Ραχίμ πριν από 11 ολόκληρα χρόνια!

Διαβάστε περισσότερα: