Industry

Η «Ρόζα της Σμύρνης» του Γιώργου Κορδέλλα ολοκλήρωσε με ασφάλεια τα γυρίσματά της στην Τουρκία

στα 10

Εν μέσω των πολιτικών ταραχών ολοκληρώθηκαν σήμερα τα γυρίσματα της «Ρόζας της Σμύρνης» του Γιώργου Κορδέλλα στην Τουρκία.

Flix Team
Η «Ρόζα της Σμύρνης» του Γιώργου Κορδέλλα ολοκλήρωσε με ασφάλεια τα γυρίσματά της στην Τουρκία

Ασφαλές είναι το ελληνικό 17μελές κινηματογραφικό συνεργείο στη Σμύρνη, στην οποία βρίσκεται τις τελευταίες μέρες, προερχόμενο από την Κωνσταντινούπολη όπου βρισκόταν από την περασμένη εβδομάδα για τα γυρίσματα της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής «Η Ρόζα της Σμύρνης».

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Κορδέλλας με το συνεργείο του και τους ηθοποιούς, Ελληνες και Τούρκους, κατάφεραν να κάνουν τα τελευταία προγραμματισμένα γυρίσματα στην τουρκική πόλη, εν μέσω των ταραχών του πραξικοπήματος. Πλέον το συνεργείο αναζητά τρόπο να επιστρέψει από το Αϊβαλί στη Μυτιλήνη, όπου και θα συνεχισθούν τα γυρίσματα της ταινίας.

Διαβάστε ακόμη: Η «Ρόζα της Σμύρνης» του Γιώργου Κορδέλλα αποκαλύπτεται

Η Ρόζα της Σμύρνης 607 Ο Τάσος Νούσιας με τον Τούρκο ηθοποιό Γιλμάζ Γκρουντά

Το νήμα της ιστορίας της ταινίας, ξεκινάει τη δεκαετία του 1980 και χάνεται στις τραγικές μέρες της καταστροφής του 1922. Η αινιγματική Σμυρνιά αρχόντισσα Ρόζα ζει επί δεκαετίες με το βάρος ενός μυστικού, που κρατά πεισματικά σφραγισμένο ακόμα και από την 28χρονη εγγονή της Μαριάννα, τον μοναδικό άνθρωπο που έχει στον κόσμο. Eνα μυστικό που έρχεται από τη Σμύρνη του 1922. Το συλλεκτικό πάθος του Δημήτρη, ενός αρχιτέκτονα που αναζητεί στα παράλια της Μικράς Ασίας ίχνη από τις χαμένες πατρίδες, μια παλιά φωτογραφία κι ένα νυφικό λερωμένο με αίμα, γίνονται αφορμή για να ανασυρθεί, 60 χρόνια μετά, μια ερωτική ιστορία από το παρελθόν, που θα αλλάξει για πάντα τις ζωές της Μαριάννας και του Δημήτρη. H μυρωδιά των παλαιοπωλείων, η πρόκληση του μυστηρίου, η γοητεία του ταξιδιού και η δύναμη του έρωτα συνθέτουν την ατμόσφαιρα και τη διαδρομή που ακολουθούν οι τέσσερεις ήρωες στις δυο μεριές του Αιγαίου, συνειδητοποιώντας πως οι μικρές ιστορίες των ανθρώπων είναι αυτές που σφραγίζουν τη μεγάλη Ιστορία_.

Η Ρόζα της Σμύρνης 607 Ο Γιώργος Κορδέλλας με τον διευθυντή φωτογραφίας Κωστή Γκίκα

Το σενάριο που υπογράφει η Χριστίνα Λαζαρίδη διασκευάζει το μυθιστόρημα του Γιάννη Γιαννέλη - Θεοδοσιάδη, «Ισμαήλ και Ρόζα» (εκδόσεις Πατάκη), ενώ σκηνοθετεί ο Γιώργος Κορδέλλας, πιο γνωστός από τη σκηνοθεσία επιτυχημένων σειρών όπως η «Αναστασία», το «Απών», το «Τζιβαέρι», η «Λούφα και Παραλλαγή» αλλά και με μια ήδη μεγάλου μήκους ταινία που χρονολογείται από το 2002, την «Αριάδνη». Στην παραγωγή βρίσκουμε τους Αργοναύτες του Πάνου Παπαχατζή (με πιο πρόσφατη επιτυχία το «Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη), σε συμπαραγωγή με την Τουρκική εταιρεία Sarmasik Sanatlar, τον OTE TV, την Feelgood Entertainment, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και διανομή της Feelgood Entertainment.

Η Ρόζα της Σμύρνης 607 Ο Τάσος Νούσιας

Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιούνται στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, την Μυτιλήνη και την Αθήνα, και τη μουσική και τα τραγούδια της ταινίας (σε στίχους του σκηνοθέτη), υπογράφει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: