Buzz

Ο Ράιαν Τζόνσον είναι περισσότερο περήφανος για την ταινία «Οι Τελευταίοι Jedi» πέντε χρόνια μετά

στα 10

Ο Τζόσνον δεν έχει αφήσει την τοξικότητα των φανς να τον επηρεάσει και μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την ταινία του ακόμα και μετά από τόσο καιρό.

Ο Ράιαν Τζόνσον είναι περισσότερο περήφανος για την ταινία «Οι Τελευταίοι Jedi» πέντε χρόνια μετά

Αν ένα κεφάλαιο στην πολυετή αυτή ιστορία των «Star Wars» κατάφερε να δημιουργήσει τόση διχόνοια μεταξύ των φανς και να βγει μια απίστευτη τοξικότητα στο ίντερνετ προς όλους, ηθοποιούς και συντελεστές, που ενεπλάκησαν σε αυτό, αυτό δεν ήταν κανένα άλλο από την ταινία «Οι Τελευταίοι Jedi».

Μάλιστα πολλοί ήταν εκείνοι που θεωρούν τον σκηνοθέτη της Ράιαν Τζόνσον ως τον «υπερκακό» της σειράς, λέγοντας μάλιστα πως κατάφερε να καταστρέψει για εκείνους την αρχική τριλογία αλλά και το franchise γενικά. Αλλά εκείνος δεν έχει αφήσει όλη αυτή την τοξικότητα να τον επηρεάσει. Μιλώντας στο περιοδικό Empire, για να προωθήσει τη νέα του ταινία «Glass Onion: A Knives Out Mystery», ο Τζόνσον δήλωσε πως είναι υπερήφανος για την ταινία του «Οι Τελευταίοι Jedi», ακόμα και πέντε χρόνια μετά.

Διαβάστε ακόμα: Εχουμε ημερομηνία κυκλοφορίας του «Glass Onion: A Knives Out Mystery»

Star Wars: The Last Jedi main

«Νομίζω ότι είναι αδύνατο για κανέναν από εμάς να προσεγγίσει το “Star Wars” χωρίς να το σκεφτεί ως τον μύθο με τον οποίο μεγαλώσαμε, και πώς αυτός ο μύθος, αυτή η ιστορία, μπήκε μέσα μας και μας επηρέασε. Η απώτερη πρόθεση δεν ήταν να απογυμνωθεί – η πρόθεση ήταν να φτάσουμε στη βασική, θεμελιώδη δύναμη του μύθου. Και τελικά ελπίζω η ταινία να είναι μια επιβεβαίωση της δύναμης του μύθου του Star Wars στη ζωή μας», ανέφερε ο Τζόνσον. Και η αλήθεια είναι πως τόλμησε να αμφισβητήσει τις αντιλήψεις μας για τους χαρακτήρες και τις ιστορίες του, αλλά και μια συγκεκριμένη εικονογραφία για το «Star Wars» που κυριαρχεί στην ποπ κουλτούρα για δεκαετίες. Και αυτό από μόνο του είναι αρκετά ενδιαφέρον.

Μια από τις πιο κοινές διαφωνίες που υπάρχουν για την ταινία είναι ότι είναι ότι πρόδωσε τον Λουκ και όλα όσα πρέσβευε. Ο Τζόνσον δεν βλέπει ακριβώς την ταινία του ως αποδόμηση του Λουκ Σκαϊγουόκερ του Μαρκ Χάμιλ, αλλά ως προέκτασή του. Συνεχίζει αναφέροντας πώς οι τελευταίες στιγμές του χαρακτήρα αφορούν τον στοχασμό του παρελθόντος για να ανοίξει ο δρόμος για ένα καλύτερο μέλλον. «Είναι εκείνος που αψηφά απόλυτα την ιδέα του “πέταξε το παρελθόν σου” και αγκαλιάζει ό,τι πραγματικά έχει σημασία για τον μύθο του και τι πρόκειται να εμπνεύσει την επόμενη γενιά. Ετσι, για μένα, η διαδικασία της απογύμνωσης είναι πάντα προς το συμφέρον να φτάσω σε κάτι ουσιαστικό που έχει πραγματικά σημασία.»

Ισως κάποιοι (ξανα)δουν με διαφορετικό μάτι την ταινία «Οι Τελευταίοι Jedi» η οποία είναι διαθέσιμη στο Dinsey+.