Buzz

Είναι το «Rebel Moon - Part One: A Child of Fire» μια από τις χειρότερες ταινίες του Ζακ Σνάιντερ;

στα 10

Αυτό φαίνεται να λένε τουλάχιστον οι πρώτες κριτικές που κυκλοφόρησαν λίγο πριν την πρεμιέρα της ταινίας στο Netflix.

Είναι το «Rebel Moon - Part One: A Child of Fire» μια από τις χειρότερες ταινίες του Ζακ Σνάιντερ;

Η μεγάλη επιστροφή του Ζακ Σναίντερ μετά το, άδοξο για κάποιους, τέλος του δικού του DCEU, με την ταινία «Army of the Dead» για το Netflix δεν ήταν και το καλύτερο ξεκίνημα, Αλλά αρκετοί πίστευαν πως η δεύτερη προσπάθειά του με το «Rebel Moon» τα πράγματα θα καλυτέρευαν, με τα πρώτα τρέιλερ να υπόσχονταν κάτι το πραγματικά επικό με τον Σνάιντερ να είχε δηλώσει μάλιστα πως η αρχική ιδέα της νέας του διαστημικής όπερας θύμιζε κάτι από «Star Wars» αλλά στην πιο ακατάλληλη εκδοχή του. Και κυκλοφορώντας λίγο πριν τελειώσει το 2023, θα ήταν το καλύτερο χριστουγεννιάτικό δώρο για κάποιους.

Οπότε και φυσικά το hype για τη νέα του ταινία, η οποία τελικά χωρίστηκε σε δυο μέρη, είχε χτυπήσει κόκκινο από τους φανς. Ομως οι πρώτες κριτικές που κυκλοφόρησαν μέσα στο σαββατοκύριακο καταφέρνουν να σε γειώσουν κανονικά. Η νέα ταινία του Σνάιντερ κυκλοφορεί στο Netflix αυτή την Πέμπτη και οι θεωρείτε μια από τις χειρότερες του ταινίες έχοντας μόλις 23% στο Rotten Tomatoes, κάτι που δεν δείχνει να είναι και ο καλύτερος οιωνός για την συνέχεια τον Απρίλιο αλλά και το δυο extended R-rated cuts που θα κυκλοφορήσουν αργότερα.

Πολλοί είναι αυτοί που μιλάνε για μια κακή οικοδόμηση κόσμου και απόλυτη βαρεμάρα σε όλη τη διάρκεια της ταινίας που διαρκεί δύο και πλέον ώρες. Αλλά άλλοι βλέπουν πολλές υποσχέσεις στο όραμα του Σνάιντερ, επαινώντας την οπτική του και ενδιαφέρονται για το πόσο θα επεκταθεί ο κόσμος και η ιστορία αυτή με τα νέα cuts. Αλλοι μάλιστα αναφέρουν ότι το «Rebel Moon» είναι καλύτερο από οτιδήποτε έχει να κάνει με το σύμπαν του «Star Wars» πρόσφατα.

Διαβάστε ακόμα: Ο Ζακ Σνάιντερ μιλά για τα «ανατρεπτικά» director's cut του «Rebel Moon»

rebel moon

Σε παραγωγή του Netflix, η νέα ταινία του Σνάιντερ προέρχεται από μια ιδέα για μια ταινία «Star Wars» την οποία είχε δώσει στην Lucasfilm λίγο καιρό μετά από την απόκτησή της από την Disney και την απέρριψε. Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας, η οποία θυμίζει αρκετά τους «Εφτά Σαμουράι» του Ακίρα Κουροσάουα, η περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας διαδραματίζεται σε μια ειρηνική αποικία στην άκρη του γαλαξία που απειλείται από τους στρατούς του τυραννικού αντιβασιλέα Μπαλισάριου και στη συνέχεια στέλνει μια νεαρή γυναίκα με μυστηριώδες παρελθόν για να αναζητήσει πολεμιστές από γειτονικούς πλανήτες και θα τους βοηθήσει να αντισταθούν στις στρατιές του.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Σοφία Μπουτέλα, Τσάρλι Χάναμ, Ντζιμόν Χούνσου, Ντούνα Μπέι, Ρέι Φίσερ, Στουάρτ Μάρτιν, Κάρι Ελγουις, Κάρι Στολ, Μίσιελ Χούισμαν, Αλφονσο Χερέρα, Εντ Σκρέιμ , Φρα Φι, Κλεοπάτρα Κόλμαν, Αντονι Χόπκινς και Τζίνα Μαλόουν.

Το «Rebel Moon - Part One: A Child of Fire» θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 22 Δεκεμβρίου 2023 και το «Rebel Moon - Part Two: The Scargiver» στις 19 Απριλίου 2024.