Buzz

Ο Ζακ Σνάιντερ μιλά για τα «ανατρεπτικά» director's cut του «Rebel Moon»

στα 10

«Δεν θα έπρεπε να υπάρχει μια ταινία επιστημονικής φαντασίας με R-rating σε αυτήν την επική κλίμακα», δήλωσε ο Σνάιντερ.

Ο Ζακ Σνάιντερ μιλά για τα «ανατρεπτικά» director's cut του «Rebel Moon»

Η νέα επική διαστημική όπερα του Ζακ Σνάιντερ «Rebel Moon» είναι ήδη γνωστό πως θα κυκλοφορήσει σε δυο μέρη στο Netflix, με την διαδικτυακή πλατφόρμα να προσπαθεί να την παρουσιάσει σαν το νέο «Star Wars». Αλλά ο Σνάιντερ, ασχέτως με την επιτυχία της, ετοιμάζει ήδη τα director’s cut.

Ηδη παλιότερα είχε αναφέρει πως θα ήθελε δυο ακατάλληλες R-rated εκδόσεις των ταινιών του, χωρίς όμως να σχολιάζει κάτι παραπάνω. Τώρα, όπως μαθαίνουμε από τον ίδιον, ότι ήδη ετοιμάζει αυτές τις ακατάλληλες εκδόσεις των ταινιών του, με παραπάνω από μια ώρα καινούργιών σκηνών στη κάθε μια.

Κατέστησε επίσης σαφές ότι η ύπαρξη director’s cut δεν έχει να κάνει με την ποιότητα των αρχικών ταινιών, αλλά με την επιθυμία του να εισάγει μια ευαισθησία για το ακατάλληλο R-rating σε ένα mainstream franchise επιστημονικής φαντασίας. «Είμαι πολύ περήφανος για την έκδοση PG-13, την έκδοση του ευρύτερου κοινού, γιατί θα έλεγα ότι ικανοποιεί πραγματικά ένα φοβερό, διαχρονικό, μυθολογικό πεδίο. Αυτό που κάναμε με την άλλη έκδοση είναι διασκεδαστικό και ανατρεπτικό γιατί δεν θα έπρεπε να υπάρχει μια ταινία επιστημονικής φαντασίας με R-rating σε αυτήν την επική κλίμακα», δήλωσε ο Σνάιντερ.

Διαβάστε ακόμα: Το τρέιλερ του «Rebel Moon - Part One: A Child of Fire» είναι απλά επικό

rebel moon

Σε παραγωγή του Netflix, η νέα ταινία του Σνάιντερ προέρχεται από μια ιδέα για μια ταινία «Star Wars» την οποία είχε δώσει στην Lucasfilm λίγο καιρό μετά από την απόκτησή της από την Disney και την απέρριψε. Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας, η οποία θυμίζει αρκετά τους «Εφτά Σαμουράι» του Ακίρα Κουροσάουα, η περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας διαδραματίζεται σε μια ειρηνική αποικία στην άκρη του γαλαξία που απειλείται από τους στρατούς του τυραννικού αντιβασιλέα Μπαλισάριου και στη συνέχεια στέλνει μια νεαρή γυναίκα με μυστηριώδες παρελθόν για να αναζητήσει πολεμιστές από γειτονικούς πλανήτες και θα τους βοηθήσει να αντισταθούν στις στρατιές του.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Σοφία Μπουτέλα, Τσάρλι Χάναμ, Ντζιμόν Χούνσου, Ντούνα Μπέι, Ρέι Φίσερ, Στουάρτ Μάρτιν, Κάρι Ελγουις, Κάρι Στολ, Μίσιελ Χούισμαν, Αλφονσο Χερέρα, Εντ Σκρέιμ , Φρα Φι, Κλεοπάτρα Κόλμαν, Αντονι Χόπκινς και Τζίνα Μαλόουν.

Το «Rebel Moon - Part One: A Child of Fire» θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 22 Δεκεμβρίου 2023 και το «Rebel Moon - Part Two: The Scargiver» στις 19 Απριλίου 2024.