Buzz

Κουέντιν Ταραντίνο: «Οι ταινίες streaming δεν είναι σινεμά»

στα 10

Eνώνοντας δυνάμεις με τους Κρίστοφερ Νόλαν και Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο Ταραντίνο αποκηρύσσει τις πλατφόρμες. «Αυτές οι ταινίες είναι σαν να μην υπήρξαν ποτέ...»

Κουέντιν Ταραντίνο: «Οι ταινίες streaming δεν είναι σινεμά»

Πριν από λίγες μέρες, ο Κουέντιν Ταραντίνο ήταν επίσημος καλεσμένος του 76ου Διεθνούς Φεστιβάλ των Καννών. Εδωσε ο ίδιος το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στον Τζόναθαν Γκλέιζερ, αλλά παρέδωσε κι ένα εξαιρετικό masterclass. Το πάλαι ποτέ enfant terrible του αμερικανικού σινεμά ήρθε καλεσμένος της Quinzaine des Cinéastes με λευκή κάρτα: να δείξει μία αγαπημένη του ταινία και μετά να ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Διαβάστε αναλυτικά και δείτε βίντεο: Κάννες 2023: Το Flix στο masterclass του Κουέντιν Ταραντίνο

tarantino

Kατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Ταραντίνο ανέφερε συχνά την αγάπη του για την κινηματογραφική αίθουσα, για το πώς θεωρεί ότι η εμπειρία του να βλέπεις μία ταινία ανάμεσα σε κόσμο (μάς παρακίνησε μάλιστα να αντιδράσουμε, να φωνάξουμε, να χειροκροτήσουμε «να φέρουμε λίγη ατμόσφαιρα Grindhouse στις Κάννες») είναι κάτι που δεν μπορεί να αντικατασταθεί με τίποτα άλλο.

Από το φεστιβάλ έδωσε μία συνέντευξη στο Deadline, όπου έκανε πολύ πιο ξεκάθερες δηλώσεις για ταινίες που γυρίζονται για να προβληθούν streaming σε πλαταφόρμες.

Δεν θέλω να μειώσω κάποιον, αλλά, για παράδειγμα, ο Ράιαν Ρέινολντς πληρώθηκε 50 εκατομμύρια δολάρια για μία ταινία για το Netflix και άλλα 50 για μία ακόμα για το Netflix. Μπράβο του λοιπόν που βγάζει τόσα πολλά χρήματα. Αλλά αυτές οι ταινίες δεν υπάρχουν καν στην συλλογική κινηματογραφική μας συνείδηση. Είναι σαν να μην υπήρξαν ποτέ...»

Tarantino

«Θα κάνω την τελευταία ταινία μου "The Movie Critic" με το στούντιο της Sony. Γιατί μόνο εκείνοι δερμεύονται στο να βγάζουν τις ταινίες στις αίθουσες. Δεν δημιουργούν υλικό για τις πλατφόρμες και τα streaming δίκτυα. Εγγυώνται κινηματογραφική εμπειρία. Και μετρούν την επιτυχία, παραδοσιακά - μετρώντας οπίσθια που κάθονται σε θέσεις σε αίθουσα...»

«Δεν θέλω να μειώσω κάποιον, αλλά, για παράδειγμα, ο Ράιαν Ρέινολντς πληρώθηκε 50 εκατομμύρια δολάρια για μία ταινία για το Netflix και άλλα 50 για μία ακόμα για το Netflix. Μπράβο του λοιπόν που βγάζει τόσα πολλά χρήματα. Αλλά αυτές οι ταινίες δεν υπάρχουν καν στην συλλογική κινηματογραφική μας συνείδηση. Είναι σαν να μην υπήρξαν ποτέ...»

Διαβάστε περισσότερα: