Buzz

Η 10η και τελευταία ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο δεν θα είναι το «Star Trek», αλλά κάτι πολύ πιο... «μικρό»

στα 10

Είπε - ξείπε, με τον δικό του, μοναδικό τρόπο.

Η 10η και τελευταία ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο δεν θα είναι το «Star Trek», αλλά κάτι πολύ πιο... «μικρό»

Ο Κουέντιν Ταραντίνο είναι το απόλυτο control freak, με το δικό του, ανεξέλεγκτο τρόπο. Ετσι, ο υπέροχος δημιουργός επιμένει στο ότι θα κάνει μία ακόμα, δέκατη ταινία και θα σταματήσει να σκηνοθετεί για τον κινηματογράφο. Αυτή, ωστόσο, η τελευταία ταινία του, δεν θα είναι, όπως καιρό συζητιέται, ένα «ακατάλληλο Star Trek», αλλά κάτι σε πολύ μικρότερη κλίμακα, όπως δήλωσε (απολαυστικά, να σημειώσουμε), σε συνέντευξή του στο Consequence of Sound.

Διαβάστε ακόμη: «QT8: The First Eight». Το ντοκιμαντέρ για τον Κουέντιν Ταραντίνο αποδεικνύει ότι οι μεγαλύτεροι φανς είναι οι ηθοποιοί του

Tarantino 607Στα γυρίσματα του «Κάποτε στο... Χόλιγουντ»

«Νομίζω ότι θ' απομακρυνθώ από το "Star Trek",» λέει ο Ταραντίνο. «Μ' έναν παράξενο τρόπο, το "Κάποτε στο... Χόλιγουντ" θα μπορούσε να είναι η τελευταία ταινία μου. Οπότε γλίτωσα από την πίεση του να κάνω μια μεγάλη, ηχηρή τελευταία ταινία-δήλωση. Υπήρχε μια περίοδος, όσο έγραφα το σενάριο, που αναρωτιόμουν, να την κάνω τώρα αυτή την ταινία, ή να κάνω κάτι άλλο; Είναι, αυτή εδώ, η 10η; Αλλά όχι, μην εμποδίζεις τους πλανήτες να ευθυγραμμιστούν, τι είσαι, ο Γκαλάκτους; Αν η Γη σου λέει να το κάνεις, κάν' το... Αλλά παραδόξως, αυτό με απελευθέρωσε. Δεν έχω την παραμικρή ιδέα ποια θα είναι η ιστορία της επόμενης ταινίας.»

Διαβάστε ακόμη: «Κάποτε στο... Χόλιγουντ». Είστε έτοιμοι για την τηλεοπτική σειρά του Ταραντίνο;

Κι ο Ταραντίνο προσθέτει, «Ενα από τα πράγματα που κατάφερε το "Κάποτε στο... Χόλιγουντ" είναι να με κάνει να νιώθω ότι είπα κάτι τρανταχτό σχετικά με το Χόλιγουντ, ότι αποτελεί το απόσταγμα της καριέρας μου, των ενδιαφερόντων μου, της φιλμογραφίας μου. Αν ισχύει ότι όλες οι ταινίες ενός σκηνοθέτη είναι βαγόνια του ίδιου τρένου, όλες λένε μία ιστορία. Σ' αυτή τη λογική, τώρα βρίσκομαι στην κλιμάκωση και μπορώ να προβλέψω ότι η 10η ταινία μου θα είναι λίγο πιο μικρή. Η ιδέα ενός μικρότερου κοινού μου μοιάζει ελκυστική.»

Οσο μικρό κι αν είναι το κοινό της 10ης ταινίας του Κουέντιν Ταραντίνο, εμείς θα είμαστε εκεί.