Φεστιβάλ / Βραβεία

H «Προετοιμασία» της Σοφίας Γεωργοβασίλη κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο

στα 10

Η δεύτερη μικρού μήκους ταινία της Σοφίας Γεωργοβασίλη θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Τόρόντο που φέτος διεξάγεται από τις 7 μέχρι και τις 17 Σεπτεμβρίου.

H «Προετοιμασία» της Σοφίας Γεωργοβασίλη κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο

Τρεις γενιές γυναικών σε ένα σπίτι κάνουν ό,τι μπορούν για να προετοιμαστούν για την απώλεια ενός δικού τους ανθρώπου. Ομως, όπως αποδεικνύει από το οπτικά πλούσιο και εκτελεσμένο με ακρίβεια δράμα της η Σοφία Γεωργοβασίλη, καμία προετοιμασία δεν είναι αρκετή για ένα γεγονός τέτοιας βαρύτητας.

Ετσι περιγράφεται επίσημα από τον υπεύθυνο προγράμματος Τζέισον Αντερσον η «Προετοιμασία» της Σοφίας Γεωργοβασίλη, η δεύτερη μικρού μήκους ταινία της ηθοποιού και σκηνοθέτη Σοφίας Γεωργοβασίλη που συμμετέχει στο Φεστιβάλ του Τορόντο, στο τμήμα Short Cuts, με μια επιλογή από τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους απ' όλον τον κόσμο. Οι 35 ταινίες που συμμετέχουν στο τμήμα διαγωνίζονται για το IWC Short Cuts Βραβείο για την Καλύτερη Ταινία.

H «Προετοιμασία» είναι μια παραγωγή της Haos Films και της Σοφίας Γεωργοβασίλη με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, ενώ πρωταγωνιστούν η Μαρία Σκουλά η Υβόννη Μαλτέζου και η Νάνσυ Σιδέρη.

Διαβάστε ακόμη: Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο ανακοινώνει το βαρύ πυροβολικό του

Προετοιμασία 607

Η Σοφία Γεωργοβασίλη, περισσότερο γνωστή ως ηθοποιός στις εξαιρετικές πρωταγωνιστικές της εμφανίσεις στο «Μαύρο Λιβάδι» του Βαρδή Μαρινάκη (Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ της Σεβίλλης το 2010) και στη «Μικρή Αρκτο» της Ελισάβετ Χρονοπούλου, έχει ξεκινήσει από το 2013 να σκηνοθετεί και να κινηματογραφεί δικές της δουλειές, με πρώτη την low budget ταινία «And No More Shall We Part», η οποία προβλήθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα Νύχτες Πρεμιέρας το 2013. Ακολούθησε το οπτικοακουστικό υλικό, σε συνεργασία με τους Στέφανο Λεβίδη, HELM και Moa Pillar, υπό τον τίτλο «Inner Space: Siberia», το οποίο προβλήθηκε στο Unsound Festival του Βλαδιβοστόκ και της Κρακοβίας, Οκτώβριος 2016.

Προετοιμασία 607

Προετοιμασία / Σενάριο - Σκηνοθεσία Σοφία Γεωργοβασίλη / Πρωταγωνιστούν: Μαρία Σκουλά, Υβόννη Μαλτέζου, Νάνσυ Σιδέρη / Παραγωγός: Μαρία Χατζάκου, Αθηνά Τσαγκάρη, Σοφία Γεωργοβασίλη / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χριστίνα Μουμούρη / Μοντάζ: Λίβια Νερουτσοπούλου / Σκηνικά: Δάφνη Κούτρα / Κοστούμια : Βασιλεία Ροζάνα / Μακιγιάζ: Ιωάννα Λυγίζου / Μοντάζ Ηχου: Νίκος Λιναρδόπουλος / Διεύθυνση Παραγωγής: Νίκος Σμπιλίρης / Βοηθός Σκηνοθέτη: Δήμητρα Νικολοπούλου / Focus Puller: Λευτέρης Αγαπουλάκης / DIT: Κωνσταντίνος Δρακάκης / Mιξάζ Hχου: Νίκος Λιναρδόπουλος, Λέανδρος Ντούνης / Hχοληψία - Boom Operator: Θανάσης Παπαγεωργίου / Bοηθοί Παραγωγής : Νίκος Μπορόβας, Αλκης Παπασταθόπουλος, Ευτύχης Φραγκεδάκης, Νίκος Χουρμούζης / Ηλεκτρολόγος : Γιώργος Χατζημήτρος / Colour Grading – End Credits: Matt Johnson (haos film) / Post Production: haos film / Mια παραγωγή της haos film με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Προετοιμασία 607

Διαβάστε ακόμη