Φεστιβάλ / Βραβεία

Που εξαφανίστηκε η Μεγκ Ράιαν; Δείτε την να παραλαμβάνει τιμητικό βραβείο στο Φεστιβάλ της Ταορμίνα

στα 10

Η πάλαι ποτέ αγαπημένη πρωταγωνίστρια, το κορίτσι της διπλανής πόρτας, δεν είναι πια κορίτσι και, δυστυχώς, δεν είναι συχνά πρωταγωνίστρια. Χαιρόμαστε όμως κάθε φορά που τη βλέπουμε: εδώ ως το τιμώμενο πρόσωπο στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Ταορμίνα.

Που εξαφανίστηκε η Μεγκ Ράιαν; Δείτε την να παραλαμβάνει τιμητικό βραβείο στο Φεστιβάλ της Ταορμίνα

Το 59ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Ταορμίνα τίμησε χθες την Μεγκ Ράιαν για το σύνολο της καριέρας της, δίνοντάς της το Taormina Arte Award. Η 51 χρονών ηθοποιός παραβρέθηκε στην εκδήλωση και αποδέχτηκε χαμογελαστά το τιμητικό της βραβείο. Τα περισσότερα δημοσιεύματα όμως της επόμενης μέρας δεν είχαν να κάνουν με το ίδιο το επίτευγμα, ή γιατί έχουμε χάσει την Ράιαν τελευταία από σημαντικές πρωταγωνιστικές δουλειές. Η ερώτηση στα χείλη όλων ήταν: τι έχει συμβεί στα χείλη της Μεγκ Ράιαν; Εχει το πρόσωπό της αλλοιωθεί εντελώς πια από τις πλαστικές;

Είναι κρίμα. Η it-φατσούλα της δεκαετίας του 90 να έχει παραμορφωθεί, ειδικά όταν η Ράιαν δεν έχει διστάσει να απομακρυνθεί από το Χόλιγουντ. Κάποια άλλη που θα έπαιζε πιο δυναμικά το παιχνίδι «είμαι εδώ για να μείνω» θα μπορούσε να δικαιολογήσει πιο πειστικά την ανασφάλειά της και την προσφυγή της στο νυστέρι. Πολλές φορές η Ράιαν πάντως έχει αρνηθεί ότι έχει καφύγει σε χειρούργους. Οι φωτογραφίες όμως μιλούν εκκωφαντικά.

1

2

Πριν από τη βράβευσή της η Ράιαν, η οποία συνοδευόταν στο φεστιβάλ από τον εδώ και 2 χρόνια σύντροφό της Τζον (πρώην Κούγκαρ) Μέλενκαμπ, ανέβηκε στη σκηνή του Taormina Film Festival και συζήτησε για την καριέρα της, τις επιλογές της και την πορεία της ως ηθοποιός σ' ένα Q & A στο οποίο συμμετείχε και το κοινό.

3

4

Να συμπληρώσουμε ότι ο Τζέιμς Γκαντολφίνι είχε προγραμματιστεί να βρίσκεται απόψε στο Φεστιβάλ για το μεγάλο φινάλε της διοργάνωσης, αλλά δυστυχώς η ζωή έγραψε το δικό της άδοξο τέλος. Αυτός όμως ήταν ο λόγος που βρισκόταν στην Ταορμίνα.

Ετσι, αντί τιμητικού βραβείου, το φεστιβάλ διοργανώνει για απόψε δύο μεταθανάτια αφιερώματα: έναν στον Γκαντολφίνι και ένα ακόμα στην Νόρα Εφρον, το οποίο φυσικά θα παρουσιάσει η Μεγκ Ράιαν.