Buzz

Πόσο ταιριαστό: η Τζέσικα Τσαστέιν και η Βανέσα Ρέντγκρεϊβ ενσαρκώνουν τον ίδιο ρόλο

στα 10

Με διαφορετικές πορείες, εθνικότητες, ηλικίες, οι δύο ηθοποιοί μοιάζουν η μία συνέχεια της άλλης: και να που αυτό ακριβώς θα ερμηνεύσουν στο «The Secret Scripture».

Πόσο ταιριαστό: η Τζέσικα Τσαστέιν και η Βανέσα Ρέντγκρεϊβ ενσαρκώνουν τον ίδιο ρόλο

Η Τζέσικα Τσαστέιν απογειώθηκε τόσο ψηλά μέσα σε τόσο λίγο χρόνο που η κάθε νέα της επιλογή αποτελεί, πια, αντικείμενο ενδιαφέροντος. Μπορεί η φετινή σεζόν να μην την έφερε ακόμα στο προσκήνιο, αλλά η ηθοποιός έχει ολοκληρώσει το (διπλό) «The Disappearance of Eleanor Rigby» που δε βλέπουμε την ώρα να δούμε, τελείωσε τα γυρίσματα για τη «Miss Julie» της Λιβ Ούλμαν, βρίσκεται τώρα στο σετ του «Interstellar» του Κρίστοφερ Νόλαν κι ετοιμάζεται για το «Crimson Peak» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο και το «A Most Violent Year», την επόμενη ταινία του Τζέι Σι Τσάντορ («Margin Call», «All Is Lost») δίπλα στον Χαβιέρ Μπαρδέμ. Οχι άσχημα για μια ηθοποιό που έκανε το break through της μόλις το 2011.

Μέσα στα προσεχή της σχέδια, Τζέσικα Τσαστέιν προγραμματίζει και μια συνάντηση στην οθόνη με μια από τις αγαπημένες της, όπως λέει, ηθοποιούς, τη Βανέσα Ρέντγκρεϊβ – οι δυο τους είχαν συμμετάσχει μαζί και στον «Κοριολανό» του Ρέιφ Φάινς. Η ταινία λέγεται «The Secret Scripture» και βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Δουβλινέζου Σεμπάστιαν Μπάρι, το οποίο κυκλοφορεί και στα ελληνικά (εκδ. Καστανιώτη) με τον τίτλο «Η Μυστική Γραφή».

Η ιστορία παρακολουθεί τη Ροζάν ΜακΝάτι, μια 100χρονη ψυχασθενή, η οποία αποφασίζει να γράψει την αυτοβιογραφία της και ξεκινά από τα ζοφερά παιδικά της χρόνια με τον πατέρα της, Τζο Κλίερ, επιστάτη σε νεκροταφείο και στρατευμένο στον ιρλανδικό εμφύλιο. Μια μικρή έρευνα, ωστόσο, στο παρελθόν της Ροζάν από την κλινική όπου νοσηλεύεται, θ’ αποκαλύψει ότι η δική της μνήμη αποσιωπά πλήθος μυστικών και ξεχασμένες τραγωδίες.

Η Τζέσικα Τσαστέιν και η Βανέσα Ρέντγκρεϊβ θα ενσαρκώσουν τη Ροζάν ΜακΝάτι σε νεώτερη και σε μεγαλύτερη ηλικία, στην ταινία που ξεκινά γυρίσματα τον Ιούνιο. Ν’ αρχίσουμε να μετράμε πόσες φορές έχουν υπάρξει δύο υποψήφιες για Οσκαρ για τον ίδιο ρόλο;