Buzz

Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο θα κάνει και τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς τέρας

στα 10

Για ένα σκηνοθέτη που έχει μια θαυμάσια εμμονή με τη σκοτεινή πλευρά των θαυμάτων και τα τέρατα, ο «Φρανκενστάιν» μοιάζει αυτονόητη επιλογή…

Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο θα κάνει και τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς τέρας
Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς στο θεατρικό «Φρανκενστάιν» του Ντάνι Μπόιλ

Από το «Hellboy» στο «Λαβύρινθο του Πάνα» και, ακόμα περισσότερο, στο «Pacific Rim», ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο το λέει δυνατά: αγαπά τα τέρατα και τους αφιερώνει το σινεμά του. Τι πιο φυσικό, λοιπόν, από το να βάλει στη λίστα με τα προσεχή του σχέδια μια νέα κινηματογραφική διασκευή του «Φρανκενστάιν» της Μέρι Σέλεϊ, έτσι όπως μόνο εκείνος ξέρει να μεταχειριστεί.

Σε συνέντευξή του στην Daily Telegraph, ο Μεξικανός σκηνοθέτης μιλά ανοιχτά για το όνειρό του, το οποίο προετοιμάζει εδώ και χρόνια – μάλιστα το 2009 είχε φτάσει στη γραμμή εκκίνησης, με πρωταγωνιστή, τότε, τον Νταγκ Τζόουνς, συνεργάτη του άλλωστε και στο «Hellboy» και στον «Λαβύρινθο». Η νέα επιλογή του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο θέλει για πρωταγωνιστή του, στο ρόλο του τέρατος, τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, τον ταχύτατα ανελισσόμενο ηθοποιό με το αλλόκοτο, γοητευτικό πρόσωπο και το χαμαιλεοντικό ταλέντο. Αλλωστε ο Κάμπερμπατς έχει ήδη υποδυθεί και το τέρας και τον Δόκτορα Φρανκενστάιν, δίπλα στον Τζόνι Λι Μίλερ, στη θεατρική παράσταση του Ντάνι Μπόιλ.

Βέβαια, ένας αγγλόφωνος «Φρανκενστάιν» ετοιμάζεται ήδη στο στούντιο της Fox, με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ράντκλιφ και προοπτικές να είναι έτοιμος το 2014. Αλλά, ούτως ή άλλως, κι ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο έχει την ατζέντα του γεμάτη προς το παρόν: με το «Pacific Rim» να μάχεται στις αίθουσες όλου του κόσμου (διαβάστε και δείτε περισσότερα για το «Pacific Rim», σε όλο του το μέγεθος, εδώ), ο ντελ Τόρο προετοιμάζει την τηλεοπτική διασκευή του δικού του μυθιστορήματος φαντασίας, «The Strain», ενώ βρίσκεται στο pre-production του «Crimson Peak» (διαβάστε περισσότερα εδώ), όπου θα πρωταγωνιστεί και πάλι ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, δίπλα στην Τζέσικα Τσαστέιν, τον Τσάρλι Χάναμ που σύντομα θ’ απολαύσουμε στο «Pacific Rim» και τη Μία Γουασικόφσκα.

Αλλά και ο ίδιος ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς δείχνει κλεισμένος για τα επόμενα χρόνια, καθώς ανάμεσα στον τηλεοπτικό «Sherlock», το «Star Trek Into Darkness» και το «12 Years a Slave» του Στιβ ΜακΚουίν (διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ) και το «Crimson Peak», έχει να υποδυθεί τον Τζούλιαν Ασάνζ στο «The Fifth Estate» με θέμα το σκάνδαλο WikiLeaks, να εμφανιστεί στα δύο επόμενα «Hobbit», το «The Desolation of Smaug» και το «There and Back Again» και να σταθεί δίπλα στη Μέριλ Στριπ και την Τζούλια Ρόμπερτς στο «August: Osage County». Δουλειά να υπάρχει…