Buzz

Ποιος δε φοβάται τον Godzilla που βρυχάται...

στα 10

Στο νέο teaser του «Godzilla», το τέρας αποκαλύπτεται σε όλο του το θορυβώδες μεγαλείο...

Ποιος δε φοβάται τον Godzilla που βρυχάται...

Σε λίγες μόνο μέρες, ο μύθος του «Godzilla» θα γνωρίσει άλλη μία κινηματογραφική διασκευή. Αυτό είναι ένα ομολογουμένως παράτολμο σχέδιο, καθώς οι περισσότερες αμερικανικές προσπάθειες έχαναν την αλληλογορική προσέγγιση της ιαπωνικής παράδοσης και κατέληγαν σε κούφιες περιπέτειες καταστροφής. Κι είναι εύκολο να ξεφύγεις προς αυτή την προσέγγιση, καθώς έτσι κι αλλιώς οι blockbuster μάζες είναι αυτό που αποζητάς για τα σημερινά στάνταρτς χολιγουντιανής επιτυχίας. Ταυτόχρονα, έχεις την τεχνολογία με το μέρος σου - τα εφέ σου μπορούν να είναι τα πιο εντυπωσιακά της ιστορίας, η εικόνα σου καλογυαλισμένη, το ίδιο το πλάσμα να φαντάζει (όσο γίνεται) πιο...ζωντανό. Ομως, αν δεν προσέξεις, όλη αυτή η πλαστική, εφετζίδικη επιδερμίδα μπορεί να πλάσει κάτι ψυχρό, ψεύτικο, «πλαστικό».

Εκεί όμως έρχεται ο Γκάρεθ Εντουαρντς. Από όσα trailers και teasers του «Godzilla» έχουμε δει μέχρι στιγμής, η διάθεση του σκηνοθέτη είναι να πλάσει μία ατμόσφαιρα ζοφερή, σκοτεινή και επικίνδυνη - χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η εικόνα δεν είναι εντυπωσιακή στη 3D της ειδικά διάσταση, το action καταιγιστικό, τα εφέ αναμενόμενα θεαματικά.

Πάνω από όλα, μας εντυπωσιάσει το κάστινγκ, το οποίο δεν συμπεριλαμβάνει τους ηθοποιούς που κάποιος θα επέλεγε για το τυπικό blockbuster: στο κάστινγκ: Ααρον Τέιλορ-Τζόνσον, Ελίζαμπεθ Ολσεν, Μπράιαν Κράνστον, Ζιλιέτ Μπινός, Ντέιβιντ Στραδέρν και Σάλι Χόκινς.

Στο σημερινό teaser που κυκλοφόρησε, 25 σχεδόν μέρες πριν την αμερικανική πρεμιέρα της ταινίας, το «τέρας» αποκαλύπτεται σε όλο του το μεγαλείο: απειλητικό και μεγαλειώδες, βρυχάται - έτσι, σαν κάλεσμα. Σαν υπόσχεση ότι θα αφήσει το θορυβώδες στίγμα του.

O «Godzilla» κάνει την αμερικανική πρεμιέρα του στις 16 Μαΐου του 2014.

Ακούστε (δείτε) το:

.

UPDATE 29/4: Επειδή πρέπει να ξέρεις πώς σερβίρεται μία «Godzilla» περιπέτεια στο κοινό της Ανατολής, απολαύστε το ασιατικό trailer που μόλις κυκλοφόρησε από τα στούντιο της Warner Bros. International. Ακόμα περισσότερο footage από το τέρας, ακόμα περισσότερη αδρεναλίνη.

.

Περισσότερος «Godzilla»: