Buzz

Το «Πίστομα» του Γιώργου Φουρτούνη κάνει την online πρεμιέρα του στο Flix

στα 10

Με αφορμή την προβολή της νέας του ταινίας, «Ικαρος», απόψε στις Νύχτες Πρεμιέρας, βλέπουμε για πρώτη φορά online το βραβευμένο «Πίστομα» του Γιώργου Φουρτούνη.

Flix Team
Το «Πίστομα» του Γιώργου Φουρτούνη κάνει την online πρεμιέρα του στο Flix

Ενας άντρας επιστρέφει στο ρημαγμένο χωριό του για να βρει πως τα πράγματα δεν είναι όπως τα άφησε.

Το 2011, ο Γιώργος Φουρτούνης έκανε τη δεύτερη μικρού μήκους ταινία του (μετά το «Δ» του 2009), το «Πίστομα». Η ταινία κέρδισε τις εντυπώσεις όπου κι αν προβλήθηκε, κέρδισε το πρώτο βραβείο μυθοπλασίας στη Δράμα, διαγωνίστηκε στα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και μάς προετοίμασε για ένα σκηνοθέτη με έντονο ύφος, έλεγχο, ατμόσφαιρα και ουσία. Σήμερα, Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, που ο Φουρτούνης θα παρουσιάσει τη νέα του μικρού μήκους ταινία, «Ικαρος», στις Νύχτες Πρεμιέρας, βρίσκουμε ευκαιρία να (ξανα)δούμε το «Πίστομα», για πρώτη φορά online, αποκλειστικά στο Flix.

Δείτε και διαβάστε ακόμη: Πετάμε με τον «Ικαρο» του Γιώργου Φουρτούνη

πίστομα 607

Οσα μας έλεγε ο Γιώργος Φουρτούνης πριν τέσσερα χρόνια, το 2011, μιλώντας για το «Πίστομα», διαβάζουν τώρα... προφητικά: «Πλέον είμαστε σε μια εποχή που το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου θα έχει περισότερο το ρόλο του τροχονόμου παρά του χρηματοδότη και η παραγωγή θα στηρίζεται από τη μια στις φτηνές εμπορικές ταινίες και από την άλλη στους δονκιχωτισμούς των ρομαντικών.»

Δείτε και διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το «Πίστομα» και τον Γιώργο Φουρτούνη

Ρομαντικός ή μη, ο Γιώργος Φουρτούνης μοιάζει αποφασισμένος να κάνει σινεμά, απαιτητικό, στιβαρό, φιλόδοξο με τρόπο που μας κάνει, απλώς, ν' ανυπομονούμε για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του. Προς το παρόν, το «Πίστομα» κάνει την online πρεμιέρα του στο Flix. Δείτε το ολόκληρο παρακάτω.

Δείτε ακόμη, Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2012 / Οι Υποψήφιοι: Γιώργος Φουρτούνης

Πίστομα (2011) ''Face down'' from Yiorgos Fourtounis on Vimeo.

Δείτε ακόμη: