Buzz

Ο Παρκ Τσαν-γουκ θέλει να κάνει ριμέικ μια ταινία του Κώστα Γαβρά

στα 10

Και αποκάλυψε επίσης πως θέλει να γυρίσει ένα γουέστερν και μια ταινία επιστημονικής φαντασίας με σενάρια δικά του.

Ο Παρκ Τσαν-γουκ θέλει να κάνει ριμέικ μια ταινία του Κώστα Γαβρά

Ο Παρκ Τσαν-γουκ ήταν ένας από τους μεγάλους νικητές φέτος στο Φεστιβάλ των Καννών κερδίζοντας το Βραβείο Σκηνοθεσίας το Σάββατο που μας πέρασε για τη νέα του ταινία «Decision to Leave» η οποία, για πολλούς, θεωρείται μια από τις καλύτερες ταινίες του. Και, ευτυχώς, ο Νοτιοκορεάτης auteur δεν φαίνεται να θέλει να σταματήσει να κάνει ταινίες σύντομα.

Για το επόμενό του πρότζεκτ ο Τσαν-γουκ θα επιστρέψει στην τηλεόραση για να μεταφέρει το βιβλίο του Βιέτ Ταν Νγκουιέν «The Sympathizer», σε μια παραγωγή του A24 σε συνεργασία με το HBO, αλλά δεν φαίνεται να σταματά εκεί.

Διαβάστε ακόμα: «Life Is But a Dream»: Η ταινία που γύρισε ο Παρκ Τσαν-γουκ με ένα iPhone 13

park tsan wook

Δίνοντας μια συνέντευξη στο Deadline στις Κάννες, o σκηνοθέτης αποκάλυψε πως προσπαθεί να βρει χρηματοδότηση για κάποιες νέες του ταινίες, όπως ένα γούεστερν και μια ταινία επιστημονικής φαντασίας τις οποίες έγραψε ο ίδιος. Επίσης ετοιμάζεται να κάνει ένα ριμέικ της γαλλικής ταινίας τρόμου του 2005 «The Ax» σε σκηνοθεσία του Κώστα Γαβρά για έναν άντρα που γίνεται κατά συρροή δολοφόνος από ανάγκη.

«Είναι πραγματικά μια σπαρακτική ιστορία για έναν μεσήλικα που έχασε τη δουλειά του και τώρα πρέπει να φέρει το φαγητό στο τραπέζι για να ταΐσει την οικογένειά του. Ετσι, προσπαθώντας να βρει δουλειά σε έναν εξειδικευμένο τομέα, γίνεται κατά συρροή δολοφόνος», είπε ο Παρκ Τσαν-γουκ για το ριμέικ της ταινίας που ετοιμάζει.

Και μπορεί όλα αυτά να ακούγονται περίφημα, ούτε ο ίδιος δεν ξέρει πόσα από αυτά τα σενάρια που έχει ετοιμάσει θα βρουν τον δρόμο τους για να γίνουν ταινίες. «Δεν υπάρχει τίποτα μέσα στα συρτάρια μου. Ολα τα πιθανά μου έργα ταξιδεύουν γύρω σε όλους αυτούς που μπορούν να μου δώσουν χρήματα [για να τα γυρίσω].»

Και μετά από αυτό εμείς απλά αναρωτιόμαστε ποιος παραγωγός δεν θα έδινε λεφτά για να γυρίσει ο Παρκ Τσαν-γουκ την επόμενή του ταινία;