Buzz

Το Παρίσι δεν είναι πια μια γιορτή και ο τρόμος δεν είναι σινεμά

στα 10

Η χθεσινή νύχτα τρόμου στο Παρίσι με τις πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις, τους 120 νεκρούς και τους 200 τραυματίες, έθεσε τη Γαλλία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τον υπόλοιπο πλανήτη να παρακολουθεί τα γεγονότα συγκλονισμένος.

Το Παρίσι δεν είναι πια μια γιορτή και ο τρόμος δεν είναι σινεμά

Περισσότεροι από 120 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και τουλάχιστον 200 τραυματίστηκαν στις αλλεπάλληλες τρομοκρατικές επιθέσεις που αιματοκύλησαν το Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής, 13 Νοεμβρίου, σε αυτό που ήδη έχει ονομαστεί ως «η 11η Σεπτεμβρίου της Ευρώπης».

Paris Bombings

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τουλάχιστον 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο θέατρο Μπατακλάν, κατά την διάρκεια συναυλίας των Eagles of Death Metal, όπου οι τρομοκράτες έπιασαν ομήρους και συνεπλάκησαν με την Αστυνομία. Δεκάδες άλλοι φαίνεται ότι έχασαν την ζωή τους σε άλλες, συντονισμένες επιθέσεις έξω από το γήπεδο Stade de France, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη φιλικός αγώνας μεταξύ των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου της Γερμανίας και της Γαλλίας, τον οποίο παρακολουθούσαν ο Ολάντ και ο γερμανός υπουργός εξωτερικών, καθώς επίσης σε άλλα τέσσερα σημεία του Παρισιού.

Paris Bombings

Ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί, η χώρα τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ενάγκης και ο Φρανσουά Ολάντα ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στα σύνορα, ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων και κινητοποίηση του στρατού και κήρυξε τριήμερο πένθος σε όλη τη Γαλλία.

Πιστεύεται ότι επτά από τους οκτώ δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων είναι νεκροί, ενώ την ευθύνη δεν έχει αναλάβει ακόμη επίσημα κανένας. Μέλη της ISIS στα social media, ωστόσο, γιορτάζουν από χθες τη μεγάλη νίκη τους κατά της παγκόσμιας τάξης με επίκεντρο το Παρίσι και ένα κύκλο αίματος που ξεκίνησε με την τρομοκρατική επίθεση στο Charlie Hebdo και δεν δείχνει να σταματάει.

Paris Bombings

Η ροή ειδήσεων είναι συνεχής σε όλον τον πλανήτη, ενημερώσεις φτάνουν από παντού για τον αριθμό των θυμάτων, τους τραυματίες, την κίνηση στα αεροδρόμια και τις εισόδους στη χώρα, οτιδήποτε ήταν προγραμματισμένο από σήμερα και μετά στο Παρίσι ακυρώνεται (από την πρεμιέρα του «Bridge of Spies» του Στίβεν Σπίλμπεργκ, του «Jane Got a Gun» της Νάταλι Πόρτμαν, του «Mia Madre» του Νάνι Μορέτι μέχρι τη συναυλία των U2), οι κινηματογραφικές αίθουσες αποφάσισαν να κλείσουν - αν και αρχικά είχαν αποφασίσει να μείνουν ανοιχτά σε πείσμα των επιθέσεων - και όλοι παρακολουθούν, όχι σαν σινεμά, ένα κόσμο εκτός ελέγχου και ένα Παρίσι που δεν είναι πια γιορτή.

Paris Bombings

Paris Bombings

Διαβάστε και δείτε ακόμη: