Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2022: Οι φανς μπορούν να ψηφίσουν στο twitter την αγαπημένη τους ταινία

στα 10

Τελικά ίσως το «Spider-Man: No Way Home» να κερδίσει ένα Οσκαρ (Αγαπημένης) Ταινίας.

Oscars 2022: Οι φανς μπορούν να ψηφίσουν στο twitter την αγαπημένη τους ταινία

Πολλοί ήταν εκείνοι που θεώρησαν πως η ταινία «Spider-Man: No Way Home» άξιζε τουλάχιστον μια υποψηφιότητα για Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας για φέτος, αλλά προς απογοήτευση αρκετών φαν η μόνη η υποψηφιότητα που πήρε ήταν για εκείνη των Καλύτερων Οπτικών Εφέ.

Αλλά από ό,τι φαίνεται υπάρχει ακόμα ελπίδα κερδίσει ένα ακόμα Οσκαρ μιας και η Ακαδημία αποφάσισε να εισάγει φέτος μια νέα κατηγορία στην οποία οι φανς θα ψηφίσουν την αγαπημένη τους ταινία. Από χτες Δευτέρα οι χρήστες του twitter μπορούν να ψηφίσουν την αγαπημένη τους ταινία για το 2021 γράφοντας απλά τον τίτλο και έχοντας δίπλα τα hashtags #OscarsFanFavorite και #Sweepstakes.

Κάθε χρήστης μπορεί να ψηφίσει μέχρι και 20 φορές, με τον κάθε ψήφο να μετράει κανονικά για όλες τις ταινίες ακόμα και για εκείνες που δεν έχουν ούτε μια υποψηφιότητα στα φετινά Οσκαρ. Επίσης όσοι μένουν στην Αμερική μπορούν να ψηφίσουν και στο site της Ακαδημίας. Ο μεγάλος νικητής θα ανακοινωθεί τη μέρα της απονομής των βραβείων Οσκαρ στις 27 Μαρτίου.

Διαβάστε ακόμα: 20 Ελληνες κριτικοί κινηματογράφου προβλέπουν τα φετινά Οσκαρ

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 14 Φεβρουαρίου ως και τις 3 Μαρτίου ενώ τρεις χρήστες του twitter που ψήφισαν την αγαπημένη τους ταινία θα κερδίσουν ένα ταξίδι στο Λος Αντζελες με όλα τα έξοδα πληρωμένα για να παρουσιάσουν ένα βραβείο Οσκαρ στην τελετή απονομής του 2023.

Επίσης ένας ακόμα διαγωνισμός στο Twitter θα διαρκέσει από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου, με τους χρήστες να ψηφίζουν για το #OscarsCheerMoment. Για αυτή τη νέα κατηγορία, οι ψηφοφόροι θα αποφασίσουν για την αγαπημένη τους κινηματογραφική στιγμή του 2021 και οι νικητήριες σκηνές θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια των Οσκαρ με tweets από θαυμαστές. Πέντε τυχεροί θα λάβουν εισιτήρια για έναν ολόκληρο χρόνο δωρεάν ταινιών σε ένα θέατρο της επιλογής τους, συνδρομές σε streaming πλατφόρμες και αποκλειστικά αντικείμενα από το μαγαζί του Μουσείου της Ακαδημίας.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η Ακαδημία σκέφτηκε να δοκιμάσει κάτι τέτοιο. Το 2019, τα Οσκαρ δοκίμασαν να προσθέσουν μια κατηγορία «πιο δημοφιλής ταινία» που είχε οραματιστεί να φέρει πιο mainstream ταινίες στην κούρσα των βραβείων. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ μιας και αφαιρέθηκε μετά από πιέσεις από τους κριτικούς και τους ψηφοφόρους των Οσκαρ.