Industry

Ακόμα και τα Οσκαρ θα αναβληθούν λόγω της πανδημίας;

στα 10

Σ' ένα τοπίο ακόμα πολύ ασαφές, η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου συζητά ακόμα και να βάλει για λίγο στο ράφι τα χρυσά αγαλματάκια της...

Ακόμα και τα Οσκαρ θα αναβληθούν λόγω της πανδημίας;

Η 93η Τελετή Απονομής των Βραβείων Οσκαρ έχει ημερομηνία: 28 Φεβρουαρίου του 2021. Η οποία, όπως συζητιέται αυτές τις μέρες, μπορεί, απλώς, να ακυρωθεί.

Οπως αναφέρει το Variety, η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, συζητά το ενδεχόμενο να μη δοθούν τα Οσκαρ της σεζόν 2020, ή ν' αναβληθούν για μια αρκετά μεταγενέστερη ημερομηνία. Η Ακαδημία άλλαξε ήδη τον κανονισμό της, ώστε να επιτραπεί, για φέτος, η συμμετοχή ταινιών που έκαναν την πρεμιέρα τους online, μια και οι αίθουσες είναι κλειστές, αλλά πηγές αναφέρουν πως «είναι πιθανό τα Οσκαρ να μην γίνουν όπως είναι προγραμματισμένο».

Διαβάστε ακόμη: Η επόμενη μέρα στο ελληνικό σινεμά – A Work in Progress…

Το ζήτημα, βέβαια, ακόμα συζητιέται, με εναλλακτικές ημερομηνίες να πέφτουν στο τραπέζι και προφανώς καμία απόφαση δεν μπορεί να παρθεί ακόμα, με τα δεδομένα για το κοντινό μέλλον να παραμένουν ασαφή. Απλώς, μετά την ακύρωση του φετινού Φεστιβάλ Καννών, η αναβολή ή ακύρωση των Οσκαρ θα είναι μία ακόμα εμβληματική συνέπεια της πανδημίας για τον κινηματογράφο, δίπλα σε τόσες άλλες, λιγότερο συμβολικές, αλλά ίσως πολύ πιο ουσιαστικές.