Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2019: Είστε έτοιμοι; Queen (they will, they will) will rock you!

στα 10

Is this real life? Is this just fantasy? Απίστευτο κι όμως αληθινό: η θρυλική ροκ μπάντα συμφώνησε να εμφανιστεί live στην 91η τελετή απονομής των Βραβείων Οσκαρ. Κι ας μην είναι το «Bohemian Rhapsody» υποψήφιο στην κατηγορία τραγουδιού!

Oscars 2019: Είστε έτοιμοι; Queen (they will, they will) will rock you!

Η οργάνωση κι ο σχεδιασμός της φετινής τελετής απονομής των βραβείων Οσκαρ θα μείνουν στην ιστορία - όχι ως το καλύτερο κεφάλαιο της Ακαδημίας. Από την μία, όλο το φιάσκο με την παρουσίαση και την απόφαση να μείνουν χωρίς οικοδεσπότη - μετά την επιλογή και απόρριψη του Κέβιν Χαρτ.. Βέβαια, αυτό το ρίσκο συνοδεύτηκε κι από ένα (ακόμη) σκάνδαλο, καθώς προσπαθώντας να εξασφαλίσουν μεγάλα ονόματα στην παρουσίαση κάθε βραβείου, φημολογείται ότι τα μέλη της Ακαδημίας άσκησαν επαγγελματικές απειλές για να εκφοβίσουν τους σταρ και να τους αναγκάσουν να πάρουν μέρος στην οσκαρική τελετή.

Η οσκαρική κούρσα για το 2019 έχει ήδη ξεκινήσει. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις βραβεύσεις των κριτικών ενώσεων, τα στοιχήματα και το παρασκήνιο γύρω από την πιο χρυσή βραδιά του Χόλιγουντ στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς. Μείνετε συντονισμένοι στο Flix και ξενυχτήστε μαζί μας την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου για να δούμε και να σχολιάσουμε μαζί την 91η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ.

Queen Live at the Oscars 607 1

Μετέπειτα, στην προσπάθειά τους να συντομεύσουν τον τηλεοπτικό χρόνο της τελετής, παίρνουν την απόφαση να επιτρέψουν μόνο σε δύο υποψήφια τραγούδια της φετινής πεντάδας να ανέβουν ζωντανά στη σκηνή - κάτι που εξοργίζει και τους φανς και τη βιομηχανία, οπότε αναγκάζονται και το παίρνουν πίσω!

Θα νόμιζε κανείς ότι αυτό θα ήταν το τελευταίο ατόπημα, αλλά όχι. Η απόφαση της Ακαδημίας να «κόψει» τέσσερις κατηγορίες (φωτογραφίας, μοντάζ, κομμώσεων & μακιγιάζ και live action μικρού μήκους) από τη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση των βραβείων και να πραγματοποιήσει τις εν λόγω απονομές κατά τη διάρκεια των διαφημιστικών διαλειμμάτων, σκάει σαν βόμβα στο Χόλιγουντ και τον κόσμο. Συναντά την γενική κατακραυγή στα social media, και την ανοιχτή επιστολή που υπέγραψαν επαγγελματίες του κινηματογράφου, (ανάμεσά τους οι Μάρτιν Σκορσέζε, Κουέντιν Ταραντίνο και Σπάικ Λι). Και, φυσικά, την ανακαλούν: η Ακαδημία αποφάσισε τελικά να συμπεριλάβει τους νικητές όλων των κατηγοριών στη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση.

Πόσο μπάχαλο; Πόση αναστάτωση; Πόσες διαμάχες έχουν στρώσει το κόκκινο χαλί για την κορύφωση αυτής της οσκαρικής κούρσας;

Queen Live at the Oscars 607 2

Η Ακαδημία πρέπει να αντιλήφθηκε ότι οι προσπάθειες να στριμώξει, να αφήσει εκτός, (έστω κι άθελά της) να σνομπάρει κομμάτια που απαρτίζουν το σύνολο της κινηματογραφίας που επικαλείται ότι θέλει να γιορτάζει και να τιμά κάθε χρόνο με τα Οσκαρ, δε θα της βγει σε καλό.

Φαίνεται λοιπόν ότι είπε «τι ψυχή έχουν 5 λεπτά ακόμα;», ειδικά αν είναι 5 λεπτά ηλεκτρισμένης ατμόσφαιρας, κατακόκκινης αδρεναλίνης και μεγαλείου. Ανακοίνωσε λοιπόν ότι οι Queen θα ανέβουν ζωντανά στη σκηνή για μία live performance κατά τη διάρκεια της 91ης τελετής απονομής των βραβείων Οσκαρ. Παρόλο που το (υποψήφιο σε άλλες κατηγορίες) «Bohemian Rhapsody» δεν έχει κανένα υποψήφιο τραγούδι στην πεντάδα. Ετσι, ως bonus track!

Queen Live at the Oscars 607 3

O Aνταμ Λαμπέρ (ο οποίος περιοδεύει με τους Queen στη θέση του Φρέντι Μέρκιουρι τα τελευταία χρόνια) θα εμφανιστεί ως frontman και τη βραδιά των Οσκαρ. Ποιο τραγούδι θα επιλέξουν οι Queen να ερμηνεύσουν, δεν έχει γίνει γνωστό.

Οπότε ας συνοψίσουμε όσα ξέρουμε για τα τραγούδια μέχρι στιγμής: η Μπετ Μίντλερ ανακοινώθηκε ότι θα ερμηνεύσει το «The Place Where Lost Things Go» (από το «Η Μαίρη Πόπινς Επιστρέφει»), η Τζένιφερ Χάντσον θα εμφανιστεί επί σκηνής για το «I’ll Fight» (από το ντοκιμαντέρ «RBG»), οι Τζίλιαν Γουέλτς και Ντέιβιντ Ρόλινγκς θα τραγουδήσουν ζωντανά το «When a Cowboy Trades His Spurs for Wings» (από το «The Ballad of Buster Scruggs» των αδελφών Κοέν) και φυσικά, τα φαβορί, η Lady Gaga κι ο Μπράντλεϊ Κούπερ θα ξεσηκώσουν την αίθουσα με το επικά μελοδραματικό τους «Shallow» (από το «Ενα Αστέρι Γεννιέται»). Οι μόνοι που δεν έχουν επβεβαιώσει ακόμα είναι οι Kendrick Lamar & SZA για την ερμηνεία του «All the Stars» από το «Black Panther».

Η φετινή, 91η Τελετή Απονομής των Βραβείων Οσκαρ, θα γίνει την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου (προς ξημερώματα Δευτέρας στην Ελλάδα), στο Dolby Theatre του Χόλιγουντ.

Η οσκαρική κούρσα για το 2019 έχει ήδη ξεκινήσει. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις βραβεύσεις των κριτικών ενώσεων, τις Χρυσές Σφαίρες, τις προβλέψεις και το παρασκήνιο γύρω από την πιο χρυσή βραδιά του Χόλιγουντ στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς


Η 91η Απονομή των Βραβείων OSCAR® μεταδίδεται ζωντανά και αποκλειστικά στις 24 Φεβρουαρίου (προς ξημερώματα 25) από το COSMOTE CINEMA OSCARS HD με τον πρωτότυπο ήχο και από το COSMOTE CINEMA 1HD, με ελληνικό σχολιασμό από τους Γιώργο Σατσίδη και Χριστίνα Μπίθα, απευθείας από το Λος Aντζελες. Για πρώτη φορά ελληνικό κανάλι θα βρεθεί στο κόκκινο χάλι των βραβείων OSCAR® και οι συνδρομητές της COSMOTE TV θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις προσελεύσεις των διασήμων και τις αποκλειστικές τους δηλώσεις στο μικρόφωνο του Γιώργου Σατσίδη. Η τηλεοπτική κάλυψη θα ξεκινήσει με τις πρώτες αφίξεις στο κόκκινο χαλί και θα κορυφωθεί στις 03.00, με την έναρξη της απονομής. Ως τότε, μη χάσεις τα περισσότερα από 80 οσκαρικά αριστουργήματα που σε περιμένουν στο pop-up κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD, με ταινίες οι οποίες έχουν βραβευτεί ή ήταν υποψήφιες για OSCAR®.