Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2015 / Οι προβλέψεις του Flix: Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων

στα 10

Μετράμε αντίστροφα για την 87η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ και προβλέπουμε τους νικητές σε όλες τις κατηγορίες.

Flix Team
Oscars 2015 / Οι προβλέψεις του Flix: Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων
Big Hero 6

H κατηγορία - σκάνδαλο των φετινών Οσκαρ δεν περιλαμβάνει - ΔΥΣΤΥΧΩΣ - το απόλυτο φαβορί που θα ήταν το «The Lego Movie», με τις όποιες παρατηρήσεις μας επί των αντιπάλων του να τελειώνουν κάπου εδώ.

Διαβάστε αναλυτικά: Oscars 2015: Που είναι το «The Lego Movie» ρε;

Το «The Lego Movie», όμως, δεν έφτασε στις υποψηφιότητες (ας όψεται ο μέσος όρος ηλικίας των μελών της Ακαδημίας ή το γεγονός πως αν έχεις δει την ταινία δεν υπάρχει περίπτωση να μην τη στείλεις στα Οσκαρ - ναι αυτό ήταν ένα υποννοούμενο για όσους δεν βλέπουν τις ταινίες που υποτίθεται ότι πρέπει να κρίνουν) και άρα η κούρσα στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων μας αφήνει με τρεις καταχρηστικές επιλογές.

Ζήστε τα Οσκαρ 2015 λεπτό προς λεπτό - από τους πρώτους που θα πατήσουν το κόκκινο χαλί μέχρι και τον νικητή του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας στο live blog του Flix που βρίσκεται ήδη στον αέρα.

The Tale of Princess Kaguya 607 The Tale of Princess Kaguya

H λογική λέει πως το Οσκαρ θα κερδίσει το «How to Train Your Dragon 2», αν και η ιστορία της κατηγορίας έχει αναδείξει μόλις μια φορά νικητή ένα σίκουελ, το «Toy Story 3», για λόγους προφανείς σε όλους αφού ήταν μια από τις καλύτερες και πιο εμπορικές ταινίες κινουμένων σχεδίων (σχεδόν) όλων των εποχών. Πιο λογικό, όμως, από κάθε άποψη, θα ήταν να κερδίσει το «Big Hero 6» της Disney που απέδειξε πως και τα μικρά παιδιά μπορούν να έχουν τις δικές τους υπερηρωικές ταινίες σε ένα από τα πιο συγκινητικά animation κρεσέντα της χρονιάς.

Αν αυτό δεν συμβεί, τότε ανοίγει ο δρόμος για τα δύο υπέροχα outsiders της πεντάδας, το ιαπωνικό «The Tale of the Princess Kaguya» του Ισάο Τακαχάτα, συνεργάτη του Χαγιάο Μιγιαζάκι και το ιρλανδικό «Song of the Sea» που υπολείπεται σε σχεδιασμό και φαντασία.

Το δικό μας Οσκαρ πηγαίνει στο «The Lego Movie», αν δεν το καταλάβατε!

Αυτές είναι οι υποψηφιότητες στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων:

Δείτε εδώ το αμερικάνικο τρέιλερ για το «The Tale of Princess Kaguya»:


Η 87η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ θα μεταδοθεί για 18η συνεχόμενη χρονιά, live & αποκλειστικά, από τα κανάλια novacinema την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στις 2 το πρωί. Το Flix.gr θα κάνει live blogging με ό,τι συμβαίνει μέσα κι έξω από το Dolby Theater όλο το βράδυ. Ζήστε τα Οσκαρ με τη nova και το Flix!

Οι προβλέψεις του Flix: