Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2014: Διπλή υποψηφιότητα του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο για τον «Λύκο της Wall Street»

στα 10

Μπορεί να μην είναι ακριβώς αυτό που κάποιος θα ονόμαζε ως «αγαπημένο παιδί των Οσκαρ», αλλά ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο μπαίνει στην οσκαρική κούρσα όχι με μία, αλλά με δύο υποψηφιότητες, σχεδόν σίγουρος πως φέτος θα καταφέρει να σηκώσει επιτέλους στα χέρια του το χρυσό αγαλματάκι.

Oscars 2014: Διπλή υποψηφιότητα του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο για τον «Λύκο της Wall Street»

Μέχρι και σήμερα γνωρίζαμε πως ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο είναι υποψήφιος στα φετινά Οσκαρ στην κατηγορία του Α' Ανδρικού Ρόλου για τον «Λύκο της Wall Street» και μάλιστα σχεδόν ως μοναδικός αντίπαλος του Μάθιου ΜακΚόναχεϊ που σαρώνει ήδη οτιδήποτε άλλο βραβείο υπάρχει για την ερμηνεία του στο «Dallas Buyers Club» του Ζαν Μαρκ Βαλέ.

Τώρα μαθαίνουμε πως στην 86η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ που θα γίνει στις 2 Μαρτίου, το όνομα του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο θα ακουστεί δύο φορές ως υποψήφιο, αφού η Ακαδημία του χρέωσε ακόμη μια υποψηφιότητα για την παραγωγή του «Λύκου της Wall Street» στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας.

Διπλές υποψηφιότητες φέτος έχουν ακόμη ο Στιβ ΜακΚουίν (σκηνοθεσία και παραγωγή) για το «12 Χρόνια Σκλάβος», ο Μάρτιν Σκορσέζε (σκηνοθεσία και παραγωγή) για τον «Λύκο της Wall Street», ο Ντέιβιντ Ο. Ράσελ (σκηνοθεσία και σενάριο) για τον «Οδηγό Διαπλοκής», ο Στιβ Κούγκαν (παραγωγή και σενάριο) για το «Philomena», και η Μέγκαν Ελισον (παραγωγή) τόσο για το «Her» όσο και για τον «Οδηγό Διαπλοκής».

Διαβάστε ακόμη: Oscars 2014: Τι μάθαμε από τις φετινές υποψηφιότητες

Με αυτήν την υποψηφιότητα, ο ΝτιΚάπριο φτάνει αισίως τις πέντε ξεκινώντας από τον Β' Ανδρικό Ρόλο για το «Τι Βασανίζει τον Γκίλμπερτ Γκρέιπ» και τους δύο Α' Ανδρικούς για το «Blood Diamond» και το «Aviator».

Οι πιθανότητες τον θέλουν να χάνει ξανά - στην ταινία από κάποιο από τα «12 Χρόνια Σκλάβος» ή το «Gravity» και στον Α' Ανδρικό από τον Μάθιου ΜακΚόναχεϊ. Εκτός αν η Ακαδημία του κάνει το χατήρι...

Διαβάστε ακόμη: