Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2014: δείτε το βίντεο με τα outsiders!

στα 10

Αντέλ Εξαρχόπουλος («Η Ζωή της Αντέλ»), Γκρέτα Γκέργουικ («Frances Ha»), Ντέιβιντ Ογιέλοβο («Lee Daniels' The Butler»), Μπαχράν Αμπντί («Captain Phillips»), Kάθριν Χαν («Afternoon Delight»), Ολίβια Γουάιλντ («Drinking Buddies»). Το Hollywood Reporter τους βαφτίζει πρωτοεμφανιζόμενους της χρονιάς! Δείτε το βίντεο.

Oscars 2014: δείτε το βίντεο με τα outsiders!

Ο ορισμός που δίνει το Hollywood Reporter στη λέξη «πρωτοεμφανιζόμενος» δεν είναι απόλυτος. «Κοιτάξαμε ποιοι έδωσαν φέτος κάτι φρέσκο, καινούργιο. Κάτι που έκανε breakthrough στο σινεμά ή στην καριέρα τους. Μπορεί να ήταν ο πρώτος τους ρόλος, μπορεί ο 50ς. Μπορεί να ήταν σε μία τεράστια εμπορική επιτυχία, μπορεί σε μία ανεξάρτητη ταινία που βγήκε σε λίγες αίθουσες. Μπορεί να μην ήταν καν στο αμερικανικό σινεμά, αλλά στο ευρωπαϊκό, στο διεθνές....»

Ετσι λοιπόν βρέθηκαν στο στρογγυλό τραπέζι να εξηγούν πώς μπήκαν στον κινηματογραφικό χώρο, ποια ήταν η πρώτη έμπνευση και λαχτάρα, ποια η πρώτη ευκαιρία, πώς είδαν τους ρόλους τους φέτος, τι ελπίζουν για το μέλλον και τι όνειρα κάνουν οι Αντέλ Εξαρχόπουλος («Η Ζωή της Αντέλ»), Γκρέτα Γκέργουικ («Frances Ha»), Ντέιβιντ Ογιέλοβο («Lee Daniels' The Butler»), Μπαχράν Αμπντί («Captain Phillips»), Kάθριν Χαν («Afternoon Delight»), Ολίβια Γουάιλντ («Drinking Buddies»).

1

Η Γκρέτα Γκέργουικ αποδεικνύεται τόσο κοντινή στις ηρωίδες που παίζει: ταραγμένη, off beat και τόσο γλυκιά μας πληροφορεί ότι η πρώτη της σύνδεση με το σινεμά δεν ήταν καν... ρόλος. Πρώην σύντροφός της γύρισε μία ταινία και χρησιμοποίησε τα πραγματικά μηνύματα που του άφηνε στον αυτόματο τηλεφωνητή. «Ούτε καν μου ζήτησε να παίξω. Αυτό ήταν!» ξεσπά σε γέλια κοκκινίζοντας.

1

Η δική μας Αντέλ Εξαρχόπουλος ομολόγησε ότι ήταν ένα ντροπαλό παιδί, αλλά ταυτόχρονα και υπερκινητικό. Οταν ήταν 8 χρονών οι γονείς της την έγραψαν σε μία τάξη αυτοσχεδιασμού - για να εκτονώνει την έντασή της. Μετά ο πατέρας της έβγαλε τον Ελληνα από μέσα του: την εκβίασε ότι μόνο αν συνεχίσει να φέρνει καλούς βαθμούς στο σχολείο, μπορεί να συνεχίσει την υποκριτική.

2

Την πιο χολιγουντιανή ιστορία και περιπετειώδη πορεία είχε ο Μπαχράν Αμπντί: γεννήθηκε στην Νιγηρία, ξέσπασε ο πόλεμος όταν ήταν 6 χρονών, βρέθηκε με την οικογένειά του στην Μινεάπολη της Αμερικής από μία κλήρωση για βίζα, είδε μία τοπική διαφήμιση για μία ακρόαση και... προσγειώθηκε στο Χόλιγουντ.

Πατήστε το play για να απολαύσετε ολόκληρη τη συζήτηση των ηθοποιών. Υπάρχει κάτι αναζωογοννητικό στους ανθρώπους που μιλούν με ενθουσιασμό, γιατί νιώθουν ότι μόλις τα κατάφεραν. Εχουν περάσει από την άλλη πλευρά του γυαλιού. Για χρόνια μπορεί να έσπαγαν το κεφάλι τους πάνω του. Ή να ονειρευόντουσαν ότι κάποτε θα το πετύχουν και μία ταινία τους έκανε the talk of the town. «Ημουν βοηθός casting director...» γελάει η Ολίβια Γουάιλντ. «Για μία δεκαετία έφερνα τους καφέδες σε όλους όσους ήθελα να δουλέψω μαζί τους. Ενώ εργάζομαι ως ηθοποιός χρόνια τώρα, αισθάνομαι ότι μόλις ξεκίνησα. Είναι πολύ περίεργο αυτό!»

Δείτε περισσότερα οσκαρικά roundtables Hollywood Reporter: