Φεστιβάλ / Βραβεία

Νύχτες Πρεμιέρας 2015: Τι να δείτε σήμερα Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου

στα 10

Καθημερινά, για όλη τη διάρκεια του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνα, το Flix θα προτείνει επιλεγμένες προβολές. Αναζητήστε εισιτήρια της τελευταίας στιγμής.

Flix Team
 Νύχτες Πρεμιέρας 2015: Τι να δείτε σήμερα Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου

Το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας διεξάγεται φέτος από τις 24 Σεπτεμβρίου έως και τις 4 Οκτωβρίου. Αν δεν έχετε ήδη προμηθευτεί τα εισιτήριά σας, το Flix προτείνει επιλεγμένες προβολές για σήμερα Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε εδώ τον απόλυτο οδηγό επιβίωσης και το πρόγραμμα του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

bad timing 607

Η Δύναμη της Σάρκας (Bad Timing) του Νίκολας Ρεγκ (1980) / Στις 17.30 στον Δαναό 1

Βιέννη. Στη διάρκεια μιας αστυνομικής ανάκρισης, ένας Αμερικανός ψυχαναλυτής θυμάται στιγμιότυπα από τη γνωριμία και το νοσηρό δεσμό του με μια μοιραία γυναίκα. Ο Ρεγκ μετουσιώνει το σαρκικό πάθος σε εικόνες που σε στοιχειώνουν με τον ερωτισμό τους, τα κάλλη της Τερέζα Ράσελ και τις επιβλητικές σκιές της πόλης του Φρόιντ. Μια από τις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας του '80, σε νέα, λαμπερή κόπια.

chuck norris vs communism 607

Τσακ Νόρις Εναντίον Κομμουνισμού (Chuck Norris Vs Communism) της Ιλίνκα Καλουγκαράνου (2015) / Στις 18.00 στο Ιντεάλ

Γιατί η φωνή της Ιρίνα Νίστορ παρέμεινε η πιο αναγνωρίσιμη της Ρουμανίας μετά από εκείνη του Νικολάε Τσαουσέσκου; Διότι ντουμπλάριζε μόνη ολόκληρο το καστ αμερικανικών ταινιών δράσης σε μυστικές προβολές λαθραίων κασετών VHS στα χρόνια του '80. Συμπεριλαμβανομένων, φυσικά και των σφίχτηδων σταρ τους, από Βαν Νταμ και Σταλόνε μέχρι Τσακ Νόρις. Ενα ντοκιμαντέρ... γροθιά!

the connection 607

Ο Προμηθευτής (The Connection) της Σίρλεϊ Κλαρκ (1961) / Στις 19.30 στον Δαναό 2

Μια παρέα μαύρων τζάνκι που περιμένουν τη δόση τους κι ένας δυνάστης λευκός σκηνοθέτης που προσπαθεί να μετατρέψει την αγωνία τους σε θέαμα. Τους παρακολουθεί η δημιουργός, η οποία άλλαξε το ανεξάρτητο σινεμά μ' αυτό το ασυμβίβαστο διαμάντι, κερδίζοντας βραβείο στις Κάννες και μια θέση στην αιωνιότητα.

The Pearl Button 607

Το Μαργαριταρένιο Κουμπί (El Boton de Nacar) του Πατρίσιο Γκουσμάν (2015) / Στις 20.00 στον Δαναό 1

Ζωντανή τοιχογραφία της κληρονομιάς ενός έθνους που συνδέει τη γενοκτονία των ιθαγενών νομάδων της Χιλής με τις πολιτικές δολοφονίες του Πινοσέτ. Ο διορατικός σκηνοθέτης του «Νοσταλγώντας το Φως» στρέφει τον κινηματογραφικό φακό του στην πολυτάραχη ιστορία της πατρίδας του και κερδίζει την Αργυρή Αρκτο Σεναρίου στο πρόσφατο Φεστιβάλ Βερολίνου. Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για το «Μαργαριταρένιο Κουμπί».

45 Years 607

45 Χρόνια (45 Years) του Αντριου Χέιγκ (2015) / Στις 20.00 στο Ιντεάλ

Ενώ ετοιμάζεται να γιορτάσει την 45η επέτειο του γάμου του, ένα ανδρόγυνο Βρετανών μαθαίνει πως το πτώμα της πρώτης αγάπης του συζύγου, που αγνοούνταν από τις αρχές του '60, βρέθηκε παγωμένο στις Αλπεις. Καθώς η αποκάλυψη κλονίζει τη μέχρι τότε βαθιά σχέση εμπιστοσύνης, το δράμα κυριεύει κάθε σου αίσθηση. Σκηνοθεσία-στολίδι από το δημιουργό του «Weekend», ερμηνευτικό ρεσιτάλ από τους βραβευμένους στο Φεστιβάλ Βερολίνου Σαρλότ Ράμπλινγκ και Τομ Κόρτνεϊ. Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για το «45 Χρόνια».

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ και αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας:

Διαβάστε ακόμη:

Νύχτες Πρεμιέρας 2015