Buzz

Ολόκληρος ο Στιβ Τζομπς σε… τρεις σκηνές!

στα 10

Η κινηματογραφική μεταφορά της βιογραφίας του Στιβ Τζομπς από τον Ααρον Σόρκιν μοιάζει ότι θα είναι τόσο δημιουργική, ουσιαστική και άμεση, όσο αξίζει στο προφίλ του ανθρώπου που θα παρουσιάζει.

Ολόκληρος ο Στιβ Τζομπς σε… τρεις σκηνές!

Ο Στιβ Τζομπς δεν έμεινε στην ιστορία για τη… συμβατική σκέψη του. Ο Ααρον Σόρκιν, ίσως ο σπουδαιότερος σεναριογράφος της εποχής μας, είναι γνωστός για το τολμηρό, ανατρεπτικό μυαλό του. Οταν ο Ααρον Σόρκιν επιλέχθηκε από τη Sony για να διασκευάσει την επίσημη βιογραφία του Γουόλτερ Αϊζακσον για τον Στιβ Τζομπς, κανείς δεν περίμενε ότι θα είναι μια συνηθισμένη ταινία. Και, πράγματι, δε θα είναι.

Σε μια πρόσφατη συζήτηση στο The Daily Beasts’s Hero Summit, ο Σόρκιν μίλησε για το σχέδιό του για την ταινία: θ’ αποτελείται όχι από μια γραμμική, χρονολογική αφήγηση της ζωής του Στιβ Τζομπς, αλλά μόνο από τρεις σκηνές, η καθεμιά τους διάρκειας περίπου 30 λεπτών, οι οποίες θα εκτυλίσσονται σε πραγματικό χρόνο.

«Ελπίζω να μη με σκοτώσει το στούντιο που το αποκαλύπτω αυτό,» είπε ο Σόρκιν. «Η κάθε σκηνή είναι τοποθετημένη στα παρασκήνια, πριν το λανσάρισμα ενός προϊόντος.» Το πρώτο προϊόν είναι ο Macintosh το 1984, το δεύτερο ο NeXT το 1990 (το διάστημα που ο Στιβ Τζομπς είχε απολυθεί από την Appe) και το τρίτο το iPod, το 2001, πέντε χρόνια αφότου ο Τζομπς επέστρεψε στην Apple, όταν η εταιρεία αγόρασε τον NeXT.

Ο Ααρον Σόρκιν επισήμανε ότι θα μιλήσει εκτενώς με πολλούς από τους συναδέλφους και φίλους του Στιβ Τζομπς και με τον συνιδρυτή της Apple, Στιβ Βόζνιακ, λέγοντας: «Αυτοί οι άνθρωπο σέβονται τον Τζομπς, παρότι τους έκανε όλους να κλάψουν κάποια στιγμή της ζωής τους, αλλά τους έκανε ταυτόχρονα και καλύτερους στη δουλειά τους.»

Ανεκδοτολογικά, ο Σόρκιν μίλησε στη συνάντηση και για την… τηλεφωνική επαφή του με τον Τζομπς. Οι δύο άντρες δεν είχαν γνωριστεί ποτέ, αλλά κάποια στιγμή ο Τζομπς του πρότεινε (τηλεφωνικά) να γράψει ένα σενάριο για την Pixar. Ο Σόρκιν εξήγησε ότι αγαπάει τις ταινίες της Pixar, αλλά ότι δε θα μπορούσε να κάνει ένα άψυχο πλάσμα να μιλήσει. Κι ο Τζομπς του απάντησε, «Αν το κάνεις να μιλήσει, δε θα είναι άψυχο πια!»

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τη βιογραφία του Στιβ Τζομπς που ετοιμάζει ο Ααρον Σόρκιν και εδώ για την πιο «συμβατική» κινηματογραφική βερσιόν της ζωής του, όπου τον υποδύεται ο Αστον Κούτσερ.