Buzz

Ο Ολιβερ Στόουν έδειξε το «Dr. Strangelove» στον Βλάντιμιρ Πούτιν

στα 10

Ο Ρώσος Πρόεδρος δεν είχε δει την μαύρη κωμωδία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Του το έδειξε, ο Ολιβερ Στόουν.

Ο Ολιβερ Στόουν έδειξε το «Dr. Strangelove» στον Βλάντιμιρ Πούτιν

Το επόμενο πρότζεκτ του Ολιβερ Στόουν είναι ντοκιμαντέρ για το Showtime. Κι όμως, πρόκειται για hot potatο, με τον τρόπο που μόνο η μικρή οθόνη τελευταία ξέρει να παράγει.

Με τίτλο «The Putin Interviews», ο Στόουν παρουσιάζει ένα ντοκιμαντέρ με τις 4ωρες συνομιλίες/συνεντεύξεις του με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν - τον τρίτο πολιτικό που ο ίδιος έχει πάρει συνέντευξη στην καριέρα του (μετά τους Φιντέλ Κάστρο και Χιούγκο Τσάβεζ).

Θυμηθείτε κι αυτό: Το «The Late Show» μεταμορφώνει τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε gay κλόουν. Σε φανταχτερό animation.**

Putin Oliver Stone 607

Στο ντοκιμαντέρ αυτό υπάρχει κι ένα σημείο που οι δύο άντρες κάθονται για να δουν μαζί μια ταινία. Οχι μία τυχαία ταινία, αλλά το αριστούργημα του Στάνλεϊ Κιούμπρικ που ο Πούτιν ισχυρίζεται ότι δεν είχε δει ποτέ: το «SOS Πεντάγωνο Καλεί Μόσχα» («Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb»)

Η ειρωνία του timing που κάτι τέτοιο συμβαίνει, με το σκάνδαλο ενός νταή Προέδρου όπως ο Τραμπ να ρίχνει το βαρύ του σύννεφο στις ισορροπίες των κρατών με πυρηνικά, είναι κάτι που ξεπερνά και τη μικρή και τη μεγάλη οθόνη. Είναι κάτι που ξεπερνά ακόμα κι έναν προβοκάτορα κινηματογραφιστή όπως δηλώνει περήφανα ο Ολιβερ Στόουν.

Για να δούμε πώς θα σχολιαστεί η τόσο εύστοχη, καυστική και 50 χρόνια μετά ακόμα επίκαιρη σάτιρα του Κιούμπρικ από τον Ρώσο Πρόεδρο.

Το ντοκιμαντέρ θα κάνει πρεμιέρα στο Showtime στις 12 Ιουνίου.

Διαβάστε περισσότερα: