Buzz

Οι «Outcasts» του Γιώργου Γεωργόπουλου στο Athens Fringe Festival

στα 10

Στα πλαίσια του Athens Fringe Festival, η ActionAid συμμετέχει με δύο δράσεις, την προβολή του ντοκιμαντέρ «The Outcasts» του Γιώργου Γεωργόπουλου και την ομώνυμη έκθεση φωτογραφίας.

Οι «Outcasts» του Γιώργου Γεωργόπουλου στο Athens Fringe Festival

«To “The Outcasts” είναι ένα ντοκιμαντέρ για τους καταυλισμούς των εξόριστων γυναικών στη Γκάνα, οι οποίες έχουν κατηγορηθεί για μαγεία.

Αυτού του τύπου οι κατηγορίες και η συνεπακόλουθη περιθωριοποίηση είναι φαινόμενα που χάνονται μέσα στα βάθη της παράδοσης της Γκάνας, αλλά και άλλων αφρικανικών χωρών.

Οι καταυλισμοί αυτοί είναι έξι. Στην ταινία παρουσιάζουμε τους τρεις. Φυσικά η προσέγγιση του όλου θέματος έχει να κάνει με την καταπάτηση των δικαιωμάτων των γυναικών αυτών

Ετσι περιγράφει το «The Outcasts» ο δημιουργός του, Γιώργος Γεωργόπουλος (γνωστός από το ντεμπούτο του στη μυθοπλασία «Tungsten») στη συνέντευξη που έδωσε στο Flix με αφορμή την προβολή του ντοκιμαντέρ - που έγινε με την υποστήριξη της ActionAid - στο 14 Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιώργου Γεωργόπουλου εδώ

Τώρα, το «Τhe Outcasts» προβάλλεται στις 22 Ιουνίου στις 21.00 στο Cine Capitol στα πλαίσια του Athens Fringe Festival, ενώ μετά το τέλος του θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Γιώργο Γεωργόπουλο.

Παράλληλα μια έκθεση φωτογραφίας, που θα πραγματοποιηθεί 15 - 30 Ιουνίου στον Πολυχώρο Πολιτισμού Vault (Μελενίκου 26, Βοτανικός) φωτίζει το σύμπαν τριών από τους έξι συνολικά καταυλισμούς εξόριστων «μαγισσών» που λειτουργούν στη βόρεια Γκάνα

Η είσοδος στην προβολή του «Τhe Outcasts» είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site της ταινίας, στο site της ActionAid. Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 801 11 900 800.