Buzz

«Οι Γέφυρες του Μάντισον» είναι έτοιμες για... κάτι πιο ποπ!

στα 10

«Οι Γέφυρες του Μάντισον», το βιβλίο που μετάφερε κινηματογραφικά και σπαραχτικά ο Κλιντ Ιστγουντ με συμπρωταγωνίστρια την Μέριλ Στριπ, ετοιμάζονται για να ανέβουν στο Μπρόντγουεϊ ως μιούζικαλ. Τώρα καλό είναι αυτό;

«Οι Γέφυρες του Μάντισον» είναι έτοιμες για... κάτι πιο ποπ!

Ζούμε σε εποχές που το μιούζικαλ αναβιώνει - δεν γνωρίζει όμως την επιτυχία που προσδοκούν οι δημιουργοί του. Κινηματογραφικά, μάλλον έχει πάρει πάλι φθίνουσα πορεία - ούτε οι «Αθλιοι», ούτε η «Αννα Καρένινα» ήταν παραδείγματα συγκλονιστικής καλλιτεχνικής ή εμπορικής επιτυχίας.

Το Μπρόντγουεϊ βέβαια είναι κάτι το αυτόνομο και το εντελώς διαφορετικό. Η παράδοση του μιούζικαλ έχει φανατικούς θαυμαστές και οι επισκέπτες της Νέας Υόρκης θεωρούν το ταξίδι του ολοκληρωμένο αν βρουν εισιτήρια για την οποιαδήποτε παράσταση εκεί.

Οπότε όλες οι καλές ιδέες ευπρόσδεκτες. Μια από αυτές φαίνεται να είναι «Οι Γέφυρες του Μάντισον», το best-seller του Ρόμπερτ Τζέιμς Γουάιλερ, το οποίο εμείς μάθαμε και αγαπήσαμε από την κινηματογραφική διασκευή του Κλιντ Ιστγουντ στα μέσα της δεκαετίας του 90.

Με συμπρωταγωνίστρια την Μέριλ Στρίπ στο ρόλο της Φραντσέσκα, μίας μεσήλικης νοικοκυράς στην μέση του πουθενά στην 60ς Αμερική, ο Ιστγουντ ερμήνευσε τον φωτογράφο του National Geographic που βρέθηκε στην αυλή της όταν έλειπε ο σύζυγος και τα παιδιά της. Ο έρωτάς τους θύμισε και στους δύο πόσο σπάνια αισθάνεται κανείς ζωντανός, αλλά η Φραντσέσκα δεν τόλμησε να εγκαταλείψει την οικογένειά της και η ιστορία τους είναι ένα γλυκόπικρο flashback.

Πώς μπορούν οι σκηνές στην κουζίνα (με τη διακριτική λεπτομέρεια της πίσω πόρτας που κλείνει απαλά), στο πικ νικ, ή την μπανιέρα να ερμηνευτούν σε μιούζικαλ; Πώς θα γυριστεί ο σιωπηλός χωρισμός με το σταυρό στο καθρεφτάκι σε μουσικοχορευτικό κρεσέντο; Δεν μπορούμε ούτε να το φανταστούμε. Αλλά θα γίνει.

Ο Μπάρλετ Σερ («South Pacific», «The Light in the Piazza») θα σκηνοθετήσει, ο βραβευμένος με ΤΟΝΥ θεατρικός συγγραφέας Τζέισον Ρόμπερτ Μπράουν («Parade») ετοιμάζει την μουσική και τους στίχους των τραγουδιών, ενώ η κάτοχος ΤΟΝΥ και Βραβείου Πούλιτζερ, Μάρσα Νόρμαν, επιμελείται το κείμενο.

Το πρωταγωνιστικό ζευγάρι θα ερμηνεύσουν οι Ελενα Σάντοου και ο Στίβεν Πασκάλ και οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν άτυπα στις 13 Ιανουαρίου του 2014, με επίσημη πρεμιέρα κάποια στιγμή το Φεβρουάριο.

Διαβάστε περισσότερα για τις πρόσφατες παραγωγές στο Μπρόντγουεϊ: