Buzz

Ο Ζακ Σνάιντερ σκηνοθετεί ένα animation φιλμάκι για τα 75 χρόνια Superman

στα 10

Σε συνεργασία με τον δημιουργό του «Superman: The Animated Series» Μπρους Τιμ, ο Ζακ Σνάιντερ γύρισε ένα μικρό αφιερωματικό φιλμάκι για τα 75α γενέθλια του μεγαλύτερου υπερήρωα της pop culture ιστορίας. Δείτε το!

Ο Ζακ Σνάιντερ σκηνοθετεί ένα animation φιλμάκι για τα 75 χρόνια Superman

75 χρόνια πέρασαν από το εξώφυλλο που έδειχνε έναν άντρα με μπλε στολή, κόκκινη κάπα και τιτάνιες δυνάμεις να σηκώνει ένα αμάξι πάνω από το κεφάλι του στο πρώτο τεύχος του πρώτου κόμικ της σειράς Αction Comics, το 1938. Από τότε ο, κακά τα ψέματα, μεγαλύτερος υπερήρωας όλων των εποχών έχει γίνει τηλεοπτική σειρά, video game, pop art και φυσικά σειρά κινηματογραφικών ταινιών. Ο σκηνοθέτης της τελευταίας μεταφοράς του στο σινεμά με το «Man of Steel», ο Ζακ Σνάιντερ, θέλησε να τον τιμήσει σ' αυτή την αδαμάντινη επέτειο και ετοίμασε, σε συνεργασία με τον μαέστρο του animation Μπρους Τιμ, ένα δίλεπτο αφιερωματικό ταινιάκι, το οποίο παρακολουθεί την εξέλιξή του Superman μέσα στα χρόνια.

Γιατί, όπως και να'χει, είναι εξαιρετικό ότι πέρασαν 75 χρόνια κι ακόμα «πιστεύουμε» ότι ο άνθρωπος μπορεί να πετάξει.

Το ταινιάκι το οποίο φέρει την υπογραφή της Warner Bros. Animation ξεκινά με ένα σφιχτό κοντινό στο πρώτο κόμικ εξώφυλλο του '38 και ακολουθεί τον «is it a bird/ is it a plane?» ήρωα που εξελίσσεται μέσα στο χρόνο - στο ρυθμό του επικού, διάσημου μουσικού σκορ του Τζον Γουίλιαμς, το οποίο σταδιακά υποχωρεί και δίνει θέση στο Χανς Τσίμερ και τη δική του σύνθεση για το «Man of Steel».

1

Κι αν αναρωτιέστε πώς έγινε η μίξη - δεν έγινε. Μία 80μελής μουσική ορχήστρα με μαέστρο τον Τσίμερ ερμηνεύει το κομμάτι πάνω στο οποίο δέθηκε το animation.

«Ολο αυτό ήταν ιδέα του Ζακ Σνάιντερ» δηλώνει ο Τιμ - ο animator designer που έχει ανάμεσα στα credits του τις σειρές «Batman: The Animated Series» και «Justice League Unlimited». «Εμείς τον προσεγγίσαμε για το αν θα τον ενδιέφερε να γυρίσει μία ταινία μικρού μήκους για το Cartoon Network. Μας είπε ότι θα το σκεφτεί, αλλά επέστρεψε με την πρόταση να γυρίσει την ιστορία του Superman σ' ένα λεπτό. Ενθουσιαστήκαμε! Σύντομα βέβαια καταλάβαμε ότι το λεπτό δεν έφτανε!»

2

«Υπάρχει μεγάλη και πυκνή ιστορία» εξομολογείται κι ο Σνάιντερ. «Οπότε αποφασίσαμε να γεμίσουμε το δίλεπτο με μικρές αναφορές και κλεισίματα ματιού - ακόμα κι αν αφορούν κάποιες λεπτομέρειες στο background».

«Φυσικά περιμένουμε τους φανατικούς που θα μας την πουν για όσα αφήσαμε έξω» συνεχίζει ο Τιμ. Γιατί δε βάλαμε αυτό ή γιατί βάλαμε εκείνο. Το ξέρουμε, το περιμένουμε...»

Η αρχική ιδέα του Σνάιντερ ήταν να γυριστεί όλο το φιλμάκι χωρίς κανένα cut, αλλάζοντας συνεχώς το υποκειμενικό πλάνο. Δεν τα κατάφεραν να το τηρήσουν σε όλη τη διάρκεια, αλλά το πέτυχαν σε μεγάλο βαθμό. «Υπάρχουν κάποια cuts αλλά στον μεγαλύτερο βαθμό το τηρήσαμε και το έχουμε κάνει να φαίνεται αβίαστο..» λέει ο Σνάιντερ.

Οσο λοιπόν περιμένουμε νεότερα για την συνεύρεση Superman & Batman στο sequel του «Man of Steel», αλλά και να δούμε επιτέλους το «Justice League», ας απολαύσουμε το animation ταινιάκι το οποίο κυκλοφόρησε στο Internet σε αποκλειστικότητα του Entertainment Weekly και μπορείτε να το δείτε εδώ, διαβάζοντας ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για την κατασκευή του.

Διαβάστε ακόμη: