Buzz

Ο Τζον Κιούζακ round round get around he gets around!

στα 10

O αγαπημένος ηθοποιός της εφηβείας μας δέχτηκε να παίξει στην ταινία για το αμφιλεγόμενο είδωλο της εφηβείας των γονιών μας: του τραγουδιστή των Beach Boys, Μπράιαν Γουίλσον.

Ο Τζον Κιούζακ round round get around he gets around!

Το «Love & Mercy» θα είναι μία ταινία που φιλοδοξεί να εξιστορήσει τη διαδρομή του frontman των Beach Boys, Μπράιαν Γουίλσον, μέσα στις δεκαετίες - από την άνοδο της μπάντας, την εποχή του θρυλικού «Pet Sounds», μέχρι την περίοδο που ακολούθησε την αναβολή του «Smile» και τις προσπάθειες του Γουίλσον να νικήσει την κατάθλιψη και τον εθισμό του στα ναρκωτικά.

Ο Πολ Ντάνο («Looper», «Little Miss Sunshine», «Being Flynn») θα αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του νεαρού Γουίλσον στην ταινία που ανέλαβε να σκηνοθετήσει ο Μπιλ Πόλαντ (οσκαρικός παραγωγός ταινιών όπως «Το Δέντρο της Ζωής», «Το Μυστικό του Brokeback Mountain») και να γράψει ο Ορεν Μόβερμαν («The Messenger», «Rampart»), υπεύθυνος για το πολυεπίπεδο σενάριο του «Ι'm Not There» του Τοντ Χέινς και τα πολλά πρόσωπα του Μπομπ Ντίλαν.

Σήμερα όμως μαθαίνουμε ποιος θα ερμηνεύσει τον Γουίλσον σε μεταγενέστερα χρόνια: ο Τζον Κιούζακ. Από φανατικός θαυμαστής των Beach Boys στο «High Fidelity» λοιπόν, ο Κιούζακ αναλαμβάνει να ερμηνεύσει τον θρυλικό τραγουδιστή τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κιούζακ ερμηνεύει ένα πορτρέτο αληθινού προσώπου. Από το τελευταίο (αποτυχημένο) εγχείρημα του να παίξει τον Εντγκαρ Αλαν Πόε στο «The Raven», μέχρι την πολυαναμενόμενη εμφάνισή του ως Ρίτσαρντ Νίξον στο «The Butler» του Λιν Ντάνιελς, ο Κιούζακ δοκιμάζει τις δυνάμεις και τα όριά του με αληθινές ιστορίες.

Τρεις ακόμα ταινίες που περιμένουμε από αυτόν είναι το «Motel» όπου συμπρωταγωνιστεί με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, το «Adult World» στο οποίο θα εμφανίζεται δίπλα στην Εμα Ρόμπερτς και το «Grand Piano» με συμπαίκτη του Ελάιτζα Γουντ.

Ακόμα περισσότερο κι από την ίδια την ταινία όμως περιμένουμε το soundtrack. Kι αυτό γιατί το υπογράφει, όπως και όλο το sound design του φιλμ, ο Ατικους Ρος («The Social Network»).

Περισσότερος «μουσικός» Τζον Κιούζακ: