Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Σεθ ΜακΦάρλαν οικοδεσπότης και στα Οσκαρ 2014;

στα 10

Προκάλεσε μικρά σκάνδαλα, κατηγορήθηκε ότι δεν ήταν ιδιαίτερα αστείος. Κι όμως: φήμες θέλουν να έχει γίνει πρόταση στον Σεθ ΜακΦάρλαν για να επιστρέψει και να παρουσιάσει τον Μάρτιο του 2014 την τελετή απονομής των 86ων βραβείων Οσκαρ.

Ο Σεθ ΜακΦάρλαν οικοδεσπότης και στα Οσκαρ 2014;

Εδώ και λίγες μέρες οι φήμες έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο που θέλουν να έγινε πρόταση στον Σεθ ΜακΦάρλαν να παρουσιάσει και του χρόνου την τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ. Βλέπετε, η Ακαδημία προσέλαβε ξανά τους Κρεγκ Ζέινταν και Νιλ Μέρον, τους δύο Μπρόντγουεϊ παραγωγούς που έστησαν την φετινή βραδιά, καθώς, παρόλες τις γκρίνιες των κριτικών, κατάφεραν να συγκεντρώσουν εξαιρετικές τηλεθεάσεις (40.3 εκατομμύρια τηλεθεατών παγκοσμίως, ένα εκατομμύριο περισσότερους από πέρσι) - οπότε και κέρδη για τον οργανισμό.

Κάπου ανάμεσα σε όλη αυτή την νέα πληροφορία ξεπήδησε και η είδηση ότι οι δύο παραγωγοί, παρόλες τις γκρίνιες των κριτικών, των θεατών και αρκετών γυναικών στο Χόλιγουντ, έμειναν τόσο ευχαριστημένοι από τον παρουσιαστή Σεθ ΜακΦάρλαν και τις ιδέες του που τον κάλεσαν ξανά στην ομάδα. Του πρότειναν να είναι οικοδεσπότης της βραδιάς και του χρόνου.

Η αλήθεια είναι ότι, όσο κι αν δε θέλεις να ρίξεις την πρώτη πέτρα στον Σεθ ΜακΦάρλαν για την αποτυχία της 85ης τελετής απονομής να διασκεδάσει το κοινό, (μάλιστα ο ίδιος είχε υποστηρικτές, κοινούς τηλεθεατές, αλλά και διάσημους φίλους -ανάμεσά τους και ο Στιβ Μάρτιν- που δεν θεώρησαν σεξιστικά τα αστεία του, που γέλασαν και διασκέδασαν μαζί του) δεν μπορείς να πεις την εμφάνισή του και επιτυχημένη. Οχι, δεν έφερε στα Οσκαρ λίγη από την «twisted» χιουμοροποιία του «Family Guy» ή ακόμη λίγη από την «γκροτέσκα» ανεκδοτολογία του «Ted». Οπότε γιατί να επαναπροσκαλεστεί;

Αλλωστε κι ο ίδιος ο ΜακΦάρλαν είχε ξεκάθαρα απαντήσει σε υποθετική ερώτηση αν θα επέστρεφε ως παρουσιαστής των Οσκαρ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της φετινής απονομής: «το καταδιασκέδασα, αλλά όχι - δεν υπάρχει περίπτωση να το ξανακάνω!».

Να έχει αλλάξει κάτι μέσα στους δύο μήνες που μεσολάβησαν;

Οι δύο παραγωγοί κρατούν το στόμα τους κλειστό και προς το παρόν ασχολούνται με την δική τους εκδοχή στην «Bonnie & Clyde» ταινία που ετοιμάζουν για το History Channel. Από την μεριά της η Ακαδημία δεν βγάζει επίσημη ανακοίνωση, αλλά μέλη της απαντούν με γενικότητες «είναι πολύ νωρίς ακόμα για να υπάρξει σοβαρή πρόταση για το 2014». Η πλευρά του ΜακΦάρλαν επίσης αρνείται οποιαδήποτε τέτοια επικοινωνία.

Εμείς διαβάζουμε όλα αυτά με φιλτραρισμένη περιέργεια. Είναι αλήθεια ότι είναι πολύ νωρίς για εικασίες. Ετσι κι αλλιώς η Ακαδημία μας έχει συνηθίσει στο να ρίχνει καροτάκια που αφορούν τα Οσκαρ 12 μήνες το χρόνο, ώστε να κρατά το ενδιαφέρον μας αμείωτο.

Πολύ πιο ενδιαφέρον τελευταία βρήκαμε το άρθρο του Αλεκ Μπόλντγουϊν που μίλησε ξεκάθαρα για την μπίζνα της οσκαρικής βραδιάς και πώς ο οικοδεσπότης είναι εκείνος που παίρνει πάνω του όλη την πιθανή αποτυχία της.

Επίσης αναρωτιόμαστε: είναι δυνατόν να έχει προτείνει η Ακαδημία τη θέση του οικοδεσπότη στον Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και... να κοιτάει και άλλες εκδοχές παρουσιαστή;