Buzz

Ο Ρομπέρ Γκεντιγκιάν ακολουθεί τον Μίτο της Αριάδνης

στα 10

Ο αγαπημένος Γάλλος σκηνοθέτης του «Τα Χιόνια του Κιλιμάντζαρο» ξεκίνησε τα γυρίσματα της νέας του ταινίας. Στη Μασσαλία, φυσικά.

Ο Ρομπέρ Γκεντιγκιάν ακολουθεί τον Μίτο της Αριάδνης

Ο Ρομπέρ Γκεντιγκιάν είχα πάντα απήχηση στο ευρωπαϊκό και ειδικά στο ελληνικό κοινό, αλλά με την τελευταία του ταινία, «Τα Χιόνια του Κιλιμάντζαρο», έσπασε και τα εισπρακτικά όρια γι’ αυτό που αποκαλούμε «καλλιτεχνική ταινία». Τώρα, πάντα με το γνώριμο, ανθρωποκεντρικό, αριστερό ιδεαλιστικό βλέμμα του, ο Ρομπέρ Γκεντιγκιάν βρίσκεται και πάλι σε γύρισμα, στην πόλη που έχει συνδεθεί απόλυτα με το έργο του, τη Μασσαλία.

Η ταινία λέγεται «Ο Μίτος της Αριάν» («Au Fil d' Ariane») και πρωταγωνιστεί το μόνιμο, πιστό τρίο ηθοποιών του Γκεντιγκιάν: η Αριάν Ασκαρίντ, ο Ζαν-Πιερ Νταρουσέν και ο Ζεράρ Μεϊλάν. Το φιλμ παρακολουθεί την Αριάν (ναι, παρήχηση του Ariadne όπως είναι η Αριάδνη στα ελληνικά), καθώς βρίσκεται μόνη στο σπίτι της, την ημέρα των γενεθλίων της. Οι καλεσμένοι της δεν έχουν έρθει, όλοι βρήκαν μια δικαιολογία για να μην είναι εκεί. Κι έτσι η Αριάν αποφασίζει ν’ ανοίξει την πόρτα, να πάρει δρόμο και να «αποδράσει» από την πραγματικότητά της, ακολουθώντας το δικό της μίτο.

Στην ταινία παίζουν ακόμα οι Αντριέν Ζολιβέ και Αναΐς Ντεμουστιέρ. Το μοναδικό επιπλέον στοιχείο που γνωρίζουμε προς το παρόν, είναι ότι την πρωτότυπη μουσική για την ταινία γράφουν ήδη οι Gotan Project.

Νεότερα: Φεβρουάριος του 2014, η ταινία είναι έτοιμη για να κάνει -όπως όλα δείχνουν- την πρεμιέρα της στις Κάννες. Κι αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία που βλέπουμε από το ταξίδι της Αριάν...

1