Buzz

Ο Μάρτιν Σκορσέζε θα πληρώσει για τη «Σιωπή» του

στα 10

Οσο ο μεγάλος σκηνοθέτης γυρίζει τη μία ταινία μετά την άλλη, καθυστερώντας το «Silence», τόσο θα γεμίζει με καθολικές ενοχές, αλλά και… χρέη!

Ο Μάρτιν Σκορσέζε θα πληρώσει για τη «Σιωπή» του
Βρε τι πάθαμε...

Πριν από δύο, σχεδόν, δεκαετίες, ο Μάρτιν Σκορσέζε είχε υπογράψει συμβόλαιο με την ιταλικό παραγωγό εταιρεία Cecchi Gori ότι θα σκηνοθετήσει την ταινία «Silence», διασκευή του μυθιστορήματος του Ιάπωνα συγγραφέα Σουσάκου Εντο. Ο Σκορσέζε δεν έχει ξεχάσει την υποχρέωση – και επιθυμία – του, μάλιστα το «Silence» συμπεριλαμβάνεται στα προσεχή του σχέδια, με φερόμενους ως πρωταγωνιστές τον Ντάνιελ Ντέι Λούις, τον Μπενίσιο Ντελ Τόρο και τον Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, στην ιστορία δύο Καθολικών ιεραπόστολων του 17ου αιώνα που έρχονται αντιμέτωποι με τη βιαιότητα της Εκκλησίας.

Μόνο που απ’όταν έγινε η συμφωνία (περίπου την εποχή του «Kundun»), μέχρι σήμερα, ο Σκορσέζε έχει ήδη γυρίσει τουλάχιστον τα «Bringing Out the Dead», «Οι Συμμορίες της Νέας Υόρκης», «Aviator», «Departed», «Shutter Island» και το «Hugo», ξεκινώντας τώρα το γύρισμα για το «The Wolf of Wall Street».

Η Cecchi Gori ισχυρίζεται ότι στο διάστημα αυτό, περιμένοντας από χρονιά σε χρονιά να ξεκινήσει η ταινία, ξόδεψε 750.000 δολάρια για την ανάπτυξη της παραγωγής. Το 2004, η εταιρεία παραγωγής του Σκορσέζε, Sikelia, υπέγραψε ένα συμβόλαιο που του επέτρεπε να καθυστερήσει το «Silence», αποζημιώνοντας όμως την Cecchi Gori μ’ ένα σημαντικό χρηματικό ποσό και άλλες παροχές, για όσο καιρό γύριζε άλλες ταινίες. Το ποσό αυτό λέγεται ότι είναι 1,5 εκατομμύριο δολάρια για την κάθε ταινία που γυρίζει ο Σκορσέζε από το 2004 (από το «Departed» και μετά δηλαδή) και το 20% της δικής του αμοιβής! Μόνο που ο Σκορσέζε, παρασυρμένος προφανώς από τη… δουλίτσα, αμέλησε να εξοφλήσει.

Ετσι, η Cecchi Gori υπέβαλλε χθες μήνυση εναντίον του Μάρτιν Σκορσέζε σε δικαστήριο του Λος Αντζελες, αναζητώντας ικανοποιητική λύση. Η όλη ιστορία, θα βλάψει προφανώς την τσέπη του σκηνοθέτη, αλλά όχι απαραίτητα και το «Silence», που κερδίζει πολύτιμη δημοσιότητα!

Ο Μάρτιν Σκορσέζε, από την άλλη, όπως λέγαμε εδώ και καιρό, θα πρέπει ν’ ανανεώσει τις σελίδες του… filofax του!